Animation Worksheep #13 a dat start înscrierilor. Narațiunea secvențială și animația în centrul atenției la ediția din toamna.
https://www.ziarulmetropolis.ro/animation-worksheep-13-a-dat-start-inscrierilor-naratiunea-secventiala-si-animatia-in-centrul-atentiei-la-editia-din-toamna/

A treisprezecea ediţie a Animation Worksheep, singurul atelier intensiv de animaţie din România, aşteaptă o nouă generaţie de cursanţi între 6 – 28 septembrie 2019, la Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|6 august 2019

În cadrul ediției din toamna vom lucra la un roman grafic animat și interactiv. Îmbinând narațiunea secvențială, animația și interactivitatea, vom obține un produs original și inedit în spațiul audio-vizual românesc.

Participanții vor aprofunda diverse tehnici de animație, precum 2D desenat/digital, 3D, stop-motion sau cut-out, folosind cele mai noi tehnologii, precum și elemente de storytelling și editare, asemenea modului de lucru în studiourile consacrate de animație.

Produsul final este gândit ca o experiență audio-vizuală complexă. Animația și vizualurile vor fi susținute de un sound design și o coloană sonoră originală, toate într-o interfața grafică interactivă.

Se pot înscrie la atelier tinerii din România şi Republica Moldova, cu vârsta de peste 18 ani, fiind vizați în primul rând animatorii la început de drum, studenți sau proaspăt-absolvenți. Aceștia trebuie să trimită, până pe 20 august, un e-mail la i[email protected] care va conține CV-ul, portofoliul și o scrisoare de intenție.

Participarea este gratuită.

Producții ale Animation Worksheep:

Maria Balabaş & Alexander Arpeggio – Acasa:

Serialul web – 10707 Prunariu:

https://youtu.be/g8c_0ih1Ep4

https://youtu.be/EyXo5KYCGdo

Vița de Vie – Sorcova:

https://youtu.be/LSF7SjjGrjE

Robin and the Backstabbers – Cand te-am cunoscut, Cristina:

Coma – Montagne Russe:

https://youtu.be/kn4EWgPhPts

Subcarpați – Dintr-o Lume În Altă Lume:

Orkid – Stargaze:

https://youtu.be/gcQrmHkt-T0

Experiment:

https://youtu.be/LmXvRA9YnWs

Spot comercial – Testul Veneris:

Spot comercial – Testul Barza:

Animation Worksheep este un proiect organizat de Asociația Culturală ESTENEST, condusă de Vlad Ilicevici, Directorul Administrativ al Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est timp de 11 ani.

Proiect co-finanțat de CNC.

Parteneri: CINETic şi UNATC

Foto:

 

02
/02
/21

Film O'Clock International Festival a apărut ca un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema, ce își propune să fie mai mult decât un festival de film – o adevărată mișcare culturală ce folosește ca mijloace meridianul și fusul orar pentru a transforma Terra într-o citadelă cinematografică.

01
/02
/21

CARTEA DE CINEMA Proaspăt apărută la Editura Polirom, „Cinema în RSR. Conformism şi disidenţă în industria ceauşistă de film” este o provocatoare carte a istoricului Bogdan Jitea. O analiză a mecanismelor de control şi propagandă, dar şi a câtorva forme de rezistenţă în cinematografia din perioada lui Ceauşescu.

29
/01
/21

Cu o poveste inspirată din fapte reale și o distribuție excepțională, în care se regăsesc Olga Kurylenko, Lambert Wilson și Eduardo Noriega, Traducătorii/ Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard și distribuit de Independența Film, va avea premiera în câteva dintre cinematografele din România funcționale în această perioadă începând cu 5 februarie.

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

12
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Lansat recent de HBO (care e şi unul dintre producători), cel mai nou film al regizorului Steven Soderbergh, „Let Them All Talk” (2020), vine într-un moment prost. Ce interes poate să stârnească acum povestea unei scriitoare în criză (Meryl Streep) care porneşte într-o călătorie transoceanică pe un vapor de lux alături de două prietene şi un nepot?

11
/01
/21

CRONICĂ DE FILM Premiat în competiţia Festivalului de la Veneţia pentru cea mai bună actriţă (Vanessa Kirby) şi lansat recent de Netflix, „Pieces of a Woman” (2020) este primul titlu în limba engleză al regizorului maghiar Kornél Mundruczó – un film demn de respect pentru forţa emoţională a câtorva momente, dar nu şi foarte rafinat.

07
/01
/21

CARTEA DE CINEMA Dialogul dintre literatură și cinema e vechi cât istoria filmului, însă nu a fost niciodată studiat pe cât ar fi meritat. O contribuție importantă la înțelegerea complexității acestei relații este volumul nou apărut „Adaptarea cinematografică a operelor literare”, de Anda Ionaș.

05
/01
/21

PREVIEW Deși sunt riscante previziunile pentru anul care tocmai a început, există totuși speranțe că situația va fi mai bună decât în 2020. Inclusiv în privința cinematografiei. Prin urmare, încercăm să anticipăm cele mai așteptate filme românești din 2021 – de la noi titluri de Radu Jude sau Daniel Sandu, la debuturi promițătoare.

21
/12
/20

Câștigătorul Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF aduce pe același ecran actori din Game Of Thrones, Animal Kingdom și The Dark Knight Rises, alături de starul seriei HBO Sharp Objects. Din 18 decembrie, „Babyteeth: Prima iubire” este disponibil online.

16
/12
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera la TIFF şi disponibil online, pe Vimeo, documentarul (de aproape 30 de minute) „Totul pentru Riana”, realizat de Mihai Dragolea, jurnalist devenit şi regizor, este portretul unui tânăr prins între dorinţa de a trăi liber şi obligaţia de a avea grijă de familie.