Aniversare la Google
https://www.ziarulmetropolis.ro/aniversare-la-google/

Google şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 112 ani de la naşterea lui Frank Joseph Zamboni, Jr., inventatorul maşinii de curăţat şi netezit gheaţa, folosită în special în patinoare. Noul logo interactiv, dedicat lui Frank Zamboni, este gândit sub forma unei animaţii. În prima etapă, un personaj animat care conduce o maşină Zamboni curăţă […]

Un articol de Andrada Văsii|16 ianuarie 2013

Google şi-a modificat, miercuri, logoul, pentru a sărbători 112 ani de la naşterea lui Frank Joseph Zamboni, Jr., inventatorul maşinii de curăţat şi netezit gheaţa, folosită în special în patinoare.

Noul logo interactiv, dedicat lui Frank Zamboni, este gândit sub forma unei animaţii. În prima etapă, un personaj animat care conduce o maşină Zamboni curăţă şi netezeşte gheaţa, pregătind-o pentru câţiva patinatori şi jucători de hochei pe gheaţă. După ce jocul se încheie, cel care conduce maşina Zamboni se întoarce pentru a reface stratul de gheaţă.

De asemenea, în noul logo, cei care dau click pe cea de-a doua literă „o” din cuvântul „Google” pot observa că li se deschide un joc. Astfel, utilizatorii pot curăţa şi netezi gheaţa, folosindu-se de o maşină Zamboni animată.

Potrivit presei internaţionale, Frank Zamboni s-a născut pe 16 ianuarie 1901, în Eureka, Utah. Fiu al unor imigranţi italieni, Frank Zamboni s-a mutat împreună cu părinţii săi la Los Angeles în 1920.

Frank Zamboni a urmat o şcoală profesională în Chicago. În 1922, Frank şi fratele său mai mic, Lawrence, au deschis o mică firmă de alimentare cu energie electrică, la Los Angeles.

În 1927, Frank şi Lawrence au intrat în domeniul afacerilor cu instalaţii de făcut gheaţă, iar în 1939 şi-au dat seama de potenţialul acestui business, odată cu inventarea unui aparat de făcut gheaţă acţionat electric. Ulterior, cei doi au decis să folosească aceste echipamente pentru a deschide un patinoar.

În 1949, Frank Zamboni a inventat prima maşină care poate să cureţe şi să netezească gheaţa în doar zece minute. Zamboni a obţinut brevetul pentru invenţia sa în 1953.

În prezent, Zamboni este o marcă înregistrată la nivel internaţional, termenul fiind adesea folosit ca o expresie generică pentru orice aparat de curăţat gheaţa.

Frank Zamboni a decedat în 1988, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

 

 

Sursa: Mediafax

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

16
/11
/17

Cartea „Spionul care a ieșit din joc” (traducere din limba engleză de Michaela Tache) a fost publicată în acest an la Editura Rao (tot în 2017, romanul, publicat inițial în 1963, a fost ecranizat de BBC).

16
/11
/17

Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18:00. Vor fi prezenti la eveniment Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural.

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.

14
/11
/17

Anul 2018 începe cu o surpriză muzicală plină de magie, grație și energie debordantă. În 8 ianuarie, ora 19:00, Fundația Calea Victoriei organizează la Teatrul Național București Concertul Extraordinar de Anul Nou, avându-l de această dată invitat pe celebrul violonist elvețian Manrico Padovani.