Antoniu și Cleopatra, cu Gina Patrichi, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/antoniu-si-cleopatra-cu-gina-patrichi-la-tvr-2/

Gina Patrichi s-a născut pe 8 martie 1936, la Bucureşti şi s-a stins din viaţă tot într-o zi de 8 martie, in urmă cu 22 de ani. În 1994, actriţa a primit din partea UNITER premiul de excelenţă. Surpriza nu a fost premiul în sine, ci prezenţa la Gală a regizorului Richard Eyre, Sir Richard Charles Hastings Eyre, directorul Teatrului Naţional din Londra.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2016

Copleșită de emoții și slăbită de boala care avea să o înfrângă peste puține zile, Gina Patrichi spunea: „Mă pregătisem să ne amintim împreună de un poem de Shakespeare, dar nu mai pot, și am să vă spun doar ceva din monologul lui Prospero – Noi suntem din plămada din care sunt făcute visele, iar scurta noastră viața o întregește un somn” (Prospero, Furtuna, Shakespeare)

Pentru că anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor,  William Shakespeare, Casa de Producție TVR  invită pe iubitorii teatrului sa ia parte, pe tot parcursul anului 2016, la proiectul Shakespeare 400 – montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță.

Gina Patrichi

Gina Patrichi, in spectacolul Antoniu si Cleopatra

Luni, 7 martie, ne vom amintim de Gina Patrichi și de întreaga distribuție a unui spectacol montat la Cluj, în 1990, în regia lui Mihai Maniuțiu

Dacă sunteți parte a generației care a avut șansa de a o vedea pe Gina Patrichi pe scenă, cuvintele sunt de prisos. Dacă nu, priviți cu atenție ochii halucinanți, ascultați glasul inconfundabil, lăsați-vă seduși de forța incredibilă prin care stăpânea spațiul.

Antoniu și Cleopatra, regia Mihai Maniuțiu

În distribuție:

Gina Patrichi, Anton Tauf, Radu Amzulescu, Octavian Lalut, Ion Tudorica, Gelu Ivan Ivascu, Marius Olteanu, Marius Bodochi, Catalin Nemes, Eugen Nagy, Victor Nicolae, Petre Bacioiu, Viorica Mischilea, Melania Ursu, Maria Munteanu, Miriam Cuibus, Ileana Negru, Ion Marian Vasile Moldovan, Adelina Marincas, Ovidiu Jurgea.

Foto: Antoniu și Cleopatra,  Gina Patrichi – tvr.ro

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.