Aparițiile editoriale Nemira în 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/aparitiile-editoriale-nemira-in-2021/

Pentru 2021, Editura Nemira pregăteşte noutăţi editoriale şi surprize de neratat – romane premiate, colecţii noi, continuări de serii de autor, cât şi reeditări mult aşteptate.

Un articol de |11 ianuarie 2021

Editura Nemira a publicat în 2020 titluri noi în toate colecțiile consacrate, precum și un proiect special care a luat pulsul anului dificil prin care am trecut cu toții: ebook-ul IZOLARE, o antologie cu texte scrise de autori, jurnaliști și artiști români despre perioada de lockdown (toate încasările obținute din vânzarea acestui ebook se donează către Asociația Dăruiește Viață).

Top 10 cărți Nemira în 2020

Biblioteca de la miezul nopții, de Matt Haig

Institutul, de Stephen King (imprintul Armada)

Sărutul pictat, de Elizabeth Hickey (colecția Babel)

Turnul rândunicii (seria Witcher), de Andrzej Sapkowski

Peste cinci ani, de Rebecca Serle (colecția Damen Tango)

Leii Siciliei, de Stefania Auci (colecția Babel)

Balada șerpilor și păsărilor cântătoare, de Suzanne Collins (imprintul Armada)

Străinul, de Stephen King (imprintul Armada)

Bărbatul cu haină roșie, de Julian Barnes (colecția Babel)

Te-am iubit deja în visul meu, de Holly Miller (colecția Damen Tango)

Top cinci cărți pentru copii în 2020

Învață să cheltuiești (seria Moneybunny), de Cinders McLeord

Dar motan (seria Dar Motan), de Cristina Andone

Planetele la orizont, de Céline Manillier (seria Nemi Explorator)

Mozart și curcubeul muzical (seria Povești din Pădurea Muzicală), de Cristina Andone

Lama lama, ce dezordine!, de Anna Dewdney

În 2021, Nemira pregătește multe surprize editoriale și proiecte noi. Printre titlurile din prima jumătate a anului se numără următoarele:

O trilogie prequel a seriei Dune: Casa Atreides, Casa Corrino și Casa Harkonnen, de Brian Herbert și Kevin J. Anderson – romane scrise de fiul legendarului Frank Herbert despre conflictele dintre cele trei mari case, cu 30 de ani înainte ca Paul Atreides să pășească pe Arrakis.

Domnița Lacului, volumul al VI-lea din seria Witcher, de Andrezj Sapkowski: continuarea poveștii lui Geralt, acum ecranizată pe Netflix.

Seria de autor Stephen King se îmbogățește cu cel mai nou roman al autorului, Later, cu noi ediții ale clasicelor Carrie și Christine, precum și cu volumul de povestiri Anotimpuri diferite care cuprinde, printre altele, nuvela care a stat la baza filmului Shawshank Redemption.

În imprintul Armada de science fiction, fantasy și thriller o să mai apară: Project Hail Mary, de Andy Weir (lansată simultan cu celelalte ediții străine), Devolution, de Max Brooks, A deadly education, de Naomi Novik și The witch elm, de Tana French.

În colecția Babel apare Seria Mituri, inițiată de Canongate, care a invitat scriitori contemporani de prestigiu să rescrie mituri celebre. Seria se deschide cu Penelopiada lui Margaret Atwood și va continua cu Weight, de Jeanette Winterson și A short history of myth, de Karen Armstrong. Pe lângă acestea, alte două romane notabile sunt Fiica Reichului, de Louise Fein, și senzaționalul debut al lui C Pam Zhang – How Much of These Hills is Gold, nominalizat la ediția 2020 a Man Booker Prize.

În colecția Damen Tango o să apară un nou roman de la Josie Silver, autoarea bestsellerului O zi de decembrie, Cele două vieți ale Lydiei Bird, un nou roman al îndrăgitei Dinah Jefferies, The missing sister, și Artista henna, de Alka Joshi, carte aleasă la Reese’s Book Club x Hello Sunshine.

Pentru cititorii Young Adult, 2021 înseamnă o nouă serie de la autoarea Victoria Aveyard – The realm breaker și alte câteva serii noi.

Micii cititori se vor bucura de continuările seriilor Dar Motan și Povești din Pădurea muzicală, de Cristina Andone, Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, și volume noi în seria Nemi Explorator, cărți care îi vor ajuta pe cei mici să înțeleagă lumea înconjurătoare, animalele, plantele, stelele, universul. Pete motanul și iepurașul Matei se întorc și ei cu volume noi de aventuri.

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

14
/12
/19

Editura Humanitas vă învită luni, 16 decembrie, la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanul „Deborah” de Cătălin Mihuleac, volum publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani”, coordonată de Andreea Răsuceanu.

05
/12
/19

Editura Corint vă invită la un eveniment cu totul special, dedicat pasionaților de istorie, dar și celor pentru care Regele Mihai I ocupă un loc aparte în inimă și bibliotecă. Joi, 5 decembrie, ora 18:00, la Exotique (Splaiul Unirii, nr. 96, București), are loc relansarea volumului „Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I“ de Bogdan Șerban-Iancu.