Ascultă 5 minute de muzică clasică. Ediția 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/asculta-5-minute-de-muzica-clasica-editia-2018/

Începând cu luna martie 2018, ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este violonistul Alexandru Tomescu: “Mă bucur din toată inima să mă alătur campaniei Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzica clasică”. Din 1 şi până în 31 martie, se desfăşoară proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale – hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firmă.

Un articol de |28 februarie 2018

Proiectul propus de Radio România Muzical aduce în fiecare zi opusuri foarte cunoscute în spații aglomerate și neobișnuite pentru audiția muzicii clasice, deschizând astfel, către publicul larg, universul acestui tip de artă sonoră, etalon al valorii și tradiției.

Campania a fost lansată în octombrie 2010 și se reia an de an, în lunile martie și octombrie. Este unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România.

Începând cu luna martie 2018, ambasador al proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este violonistul Alexandru Tomescu: “Mă bucur din toată inima să mă alătur campaniei Radio România Muzical „Ascultă 5 minute de muzica clasică”. Este un demers remarcabil prin creativitatea și ingeniozitatea sa. Sunt sigur că aceste 5 minute de muzică clasică pe zi, timp de 2 luni pe an, vor trezi gustul multora dintre ascultători nu doar pentru muzica clasică, ci și pentru arte, cultură și frumos, îmbunătățind viața multora și deschizând noi ferestre existenței noastre spirituale.”

Alexandru Tomescu va fi prezent în studioul Radio România Muzical miercuri, 28 februarie, ora 18.15, pentru un dialog legat de proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Primul eveniment ce-l are în prim plan pe Alexandru Tomescu, ambasador “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, va avea loc sâmbătă, 24 martie, de la ora 18.00 la ParkLake Shopping Center din București, chiar în ziua când Radio România Muzical sărbătorește 21 ani de existență.

 

Proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” se desfășoară, începând cu anul 2014, și în școlile din România – 165.000 copii au participat în precedentul an școlar.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute. Radio România Muzical poate fi ascultat în FM sau live online la www.romania-muzical.ro.

Foto: Ascultă 5 minute de muzică clasică – facebook

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.