Astăzi începe Săptămâna Comediei la Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/astazi-incepe-saptamana-comediei-la-brasov/

Timp de 7 zile, la Braşov, va avea loc cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru “Săptămâna comediei” –  8 piese de teatru, 7 filme şi spectacole de teatru stradal: teatru de păpuşi pentru copii, spectacole pe picioroange şi cu statui vivante vor avea loc în Piaţa Sfatului, dar şi în cartierele oraşului, în perioada 9-15 mai. 

Un articol de Liliana Matei|9 mai 2016

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc astăzi, 9 mai, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. Spectacolul din deschidere, “Musca Spaniolă”, în regia lui Andrei Munteanu este oferit de Teatrul Evreiesc de Stat din București.

Marți, 10 mai, de la ora 20,00, brașovenii vor avea ocazia de a vedea “Titanic Vals” în regia lui Alexandru Dabija, adus la Brașov de Teatrul Odeon. Pe scenă vor urca: Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia, Dorina Lazăr, Nicoleta Lefter, Sabrina Iașchevici, Marius Damian, Ruxandra Maniu, Ioan Batinaş, Alexandru Papadopol, Pavel Bartoş, Rodica Mandache, Anda Saltelechi, Dan Iosif.

Teatrul Național din București aduce la Brașov un spectacol în regia lui Radu Afrim, “Între noi e totul bine”, o piesă profund umană, în distribuția căreia îi veți regăsi pe Dorina Chiriac, Marius Manole, Liliana Ghiță, Natalia Călin, Istvan Teglas, Cezar Antal, Florentina Ţilea. Miercuri, de la ora 20,00 la Teatrul Sică Alexandrescu.

O comedie – glumă în două părți, cu un prolog și inserturi din Procesul, o satiră la adresa birocrației și a sistemului polițienesc, o comedie acidă, cu puternice accente parodice se va juca joi, 12 mai, de la ora 20,00. “Tarelkin”, o producție a Teatrului Metropolis este regizat[ de Gelu Colceag.

Spectacolul nominalizat la ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER, la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Florentina Năstase), “Menajeria de sticlă” este prezentat la Brașov de  Teatrul Toma Caragiu Ploiești. Vineri, 13 mai, de la ora 20,00. Tot vineri brașovenii sunt așteptați și la un spectacol inedit de teatru, muzică și pantomimă, la Sala Patria, cu ”ActOrchestra”.

Sâmbătă, pe scena Teatrului Sică Alexandrescu vor urca Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Sălăgean, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ioana Calotă, Bogdan Chichea și Marius Negoiţă, într-un spectacol în regia lui Vlad Zamfirescu – “Efecte Colaterale”, o producție a Teatrului Nottara din București.

Festivalul se va încheia duminică, 15 mai, cu un spectacol al Teatrului Metropolis. “A doăsprezecea noapte”, este o excelentă comedie de public semnată de Victor Ioan Frunză, o cercetare inteligentă, în centrul căreia se află omul, „acest animal ciudat”.

Biletele se găsesc online pe www.biletebrasov.ro și la casieria Teatrului Sică Alexandrescu. Cea de-a patra ediție a Festivalului Săptămâna Comediei va avea loc între 9 – 15 mai, în Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Sala Patria și Cinemateca Patria, Coresi Shopping Resort, Piața Sfatului, Parcul Trandafirilor (cartier Răcădău) și Parcul Tractorul.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.