Ateliere de dans pentru persoane cu deficiențe de auz, susținute de celebrul Pál Frenak, la Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-de-dans-pentru-persoane-cu-deficiente-de-auz-sustinute-de-celebrul-pal-frenak-la-timisoara/

Teatrul Naţional din Timişoara lansează un nou proiect, asumat în traseul „Vocile oraşului” din Programul Cultural 2019, bidbook TM 2021, program implementat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Proiectul Central Park îşi propune să demonstreze felul în care oamenii se pot exprima şi se pot face înţeleşi prin dans.

Un articol de Liliana Matei|22 octombrie 2019

Concret, în săptămâna 21 – 26 octombrie 2019, Teatrul Național organizează o serie de ateliere de dans cu persoane cu deficiențe de auz, susținute de reputatul coregraf francez de origine maghiară Pál Frenak, alături de actori ai Naționalului timișorean. Atelierele se vor finaliza cu un performance – un spectacol de teatru-dans, programat sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18, la Sala 2 a Teatrului Național, în care vor evolua, împreună, persoanele cu deficiențe de auz și actorii implicați în proiect. Astfel, Teatrul Național va face un pas mai departe în depășirea barierelor între diferitele comunități, respectiv pentru integrare și coeziune socială.

Nu în ultimul rând, implicarea în acest proiect a marelui coregraf și dansator Pál Frenak, reprezintă un eveniment deosebit, important atât pentru cei implicați în proiect, cât și pentru „cartea de vizită” culturală a orașului. Prin intermediul Teatrului Național, Timișoara a beneficiat de creația acestui extraordinar artist, prin spectacolele realizate la Teatrul Național și, de asemenea, în cadrul FEST – FDR, toate aceste bucurându-se de un succes răsunător.

Proiect cultural realizat în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, co-finanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm   

13
/05
/15

Pe 23 mai 2015, la Bookfest, Editura Herg Benet va lansa volumul “Pălăria albastră şi alte povestiri”, semnat de Andrei Crăciun, poet, prozator şi, mai ales, colaborator al nostru, al ziarului Metropolis, unde semnează de un an şi jumătate cronici de teatru şi de cărţi şi de filme şi interviuri cu personalităţi din cultura noastră românească, aşa cum e ea.

13
/05
/15

Un spectacol de dans contemporan care a epuizat toate ipostazele umanității în fața unei divinități capricioase. Akram Khan Company a prezentat, în premieră pentru publicul din România, Kaash, vineri și sâmbătă seară, pe scena Teatrului Național București, în cadrul celei de a XVI-a ediții a Întâlnirilor JTI.

12
/05
/15

„Fazanul” a avut premiera pe 8 mai la Teatrul Nottara. Comedia bulevardieră, în regia tânărului Alexandru Mâzgăreanu, aduce pe scenă savoarea îndrăzneaţă a umorului burlesc. Timp de două ore, ispitele amoroase şi încurcăturile de situaţie se înlănţuie în ritmul alert al unui dans de samba.

12
/05
/15

Noul roman al lui Umberto Eco, Numărul zero, va fi lansat duminică, 24 mai, ora 15.00, la standul Editurii Polirom, din cadrul Salonului Internațional al Cărții Bookfest 2015. „Eco reconstruieşte, urmărind întîmplările prin care trec protagoniştii romanului, evenimentele cele mai putrede şi intrigile cele mai tulburătoare din istoria Italiei postbelice.” (Panorama)

12
/05
/15

 În luna mai, Merci Charity Boutique (MCB) împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #4 - un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră.

12
/05
/15

Caravana Docuart poposește vineri, 15 mai, la Timișoara. în cadrul StudentFest. Puteți vedea documentare românești în mansarda Facultății de Arte și Design, din strada Oituz nr 4, vineri de la ora 23 și sâmbătă (de Noaptea Muzeelor), de la aceeași oră. Intrarea e liberă.

12
/05
/15

Regizorul Alexa Visarion montează pentru prima dată un spectacol pe scena Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu: „Noaptea bufonilor“ va fi prezentat în avanpremieră sâmbătă, 16 mai, ora 19:00. În rolurile principale, doi actori de excepție și o întâlnire artistică inedită: Ilie Gheorghe și Marian Râlea.

11
/05
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de teatru și un scenariu scrise de (actorul și dramaturgul) Mimi Brănescu, „Acasă la tata”, debutul în regie al lui Andrei Cohn, se afișează ca o farsă sub care se ascunde o dramă la foc mic despre sentimentul ratării și regretul pierderii tinereții.