Atenţie, spectacol FRAGIL! Vineri, 27 iunie, la Godot Café-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/atentie-spectacol-fragil-vineri-27-iunie-la-godot-cafe-teatru/

Fragil, o comedie despre viaţa de cuplu, cu Mirela Zeţa, Radu Iacoban, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore, în regia lui George Dogaru, se va juca vineri seară, de la ora 19, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14).

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2014

În spectacolul Fragil, Greg (Radu Iacoban) o iubeşte pe Steph (Andreea Gramoşteanu) cu adevărat, chiar dacă nu crede că e cea mai frumoasă femeie din lume. Steph însă vede altfel lucrurile când vine vorba de ea însăşi…

O piesă despre cât de imposibilă poate fi dragostea când nesiguranţa şi lipsa de încredere în tine şi în cel de lângă tine pun stăpânire pe oameni. Fragil este o comedie despre iubire în forma brută, despre “lipsa de menajamente” cu care ne confruntăm atunci când suntem într-o relaţie, despre fericirea sau dezamăgirea pe care o primim chiar de la omul de lângă noi.

Fragil face parte dintr-o trilogie scrisă de Neil LaBute (51 de ani, regizor, scenarist şi dramaturg american), care conţine piesele: Reasons to Be Pretty (după care a fost tradusă Fragil), The Shape of Things şi Fat Pig. Trilogia abordează tema stilului de viaţă american.

În America, spectacolul s-a jucat cu succes pe Broadway şi a fost nominalizat în 2011 la premiul Tony la trei categorii – Cel mai bun spectacol, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Montarea de la Godot Café-Teatru este realizată cu ajutorul decorului multifuncţional creat de Corina Gramoşteanu.

Şi ultimele două piese ale trilogiei au fost traduse şi jucate pe scenele româneşti: Forma lucrurilor (The Shape of Things) şi XXL (Fat Pig) se joacă tot la Godot Café-Teatru.

De la Mondenii, pe scena Godot Café-Teatru

Regizorul piesei, George Dogaru, este cel care a realizat show-ul de televiziune Mondenii, de la Prima TV, iar Mirela Zeţa, Andreea Gramoşteanu şi Marin Grigore sunt trei actori care fac parte din emisiunea respectivă. Radu Iacoban este actor, regizor şi scenarist cu piese scrise şi regizate care se joacă acum pe scenele teatrelor româneşti, cele mai recente fiind Carpathian Garden şi În parc, la Godot Café-Teatru.

Mirela Zeţa

Mirela Zeţa

Mirela Zeţa, actriţa care interpretează unul din personajele feminine în piesa Fragil spune: “Cred că, de obicei, oamenii aleg calea cea mai uşoară. Piesa vorbeşte despre nişte tineri, despre alegerile lor… Părerea mea e că trebuie să ne asumăm tot, şi minciuna şi adevărul şi ăsta e un lucru foarte greu. Dar ăştia suntem… cu de toate. Cred că toţi oamenii au trecut mai mult sau mai puţin prin această fază: a maturizării, a alegerilor. Alegeri care au consecinţe.”

Actorul Radu Iacoban crede că piesa nu oferă soluţii, oferă situaţii. “Tu, ca individ, îţi alegi ce vrei. Nu există oameni care să aibă opţiuni proaste sau opţiuni bune. Există doar probleme de perspectivă şi de auditoriu”.

Andreea Gramoşteanu: “În orice căutare a adevărului nu cred că poţi să spui vreodată: da, l-am găsit, ăsta e, merg cu el mai departe! E foarte interesant că, deşi ea (Steph, unul din personajele feminine – n. red.) caută sinceritatea cu orice chip, tot sinceritatea este cea care o distruge.”

Atenţie! Spectacolul conţine un limbaj licenţios, nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

INFO Fragil:

Data şi ora: vineri, 27 iunie, ora 19

Durata spectacolului: o oră şi patruzeci de minute

Preţul biletului: 35 de lei

Rezervări: 021.31.61.682, 0736.414.244 | [email protected]

Regia: George Dogaru

Cu: Andreea Grămoșteanu, Radu Iacoban, Mirela Zeța, Marin Grigore

Traducerea și adaptarea: Radu Iacoban

Decor și costume: Corina Grămoșteanu

Foto cu Fragil şi Mirela Zeţa – Godot Café-Teatru şi facebook,

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.