“Hailbringer. A Romanian Folktale” – romanul proaspăt lansat în limba engleză inspirat din tradițiile și basmele românești
https://www.ziarulmetropolis.ro/hailbringer-a-romanian-folktale-romanul-proaspat-lansat-in-limba-engleza-inspirat-din-traditiile-si-basmele-romanesti/

Autorul român Daniel Alexandrescu a lansat cartea „Hailbringer. A Romanian Folktale”, un roman fantastic în limba engleză inspirat din tradiţiile şi basmele româneşti.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2024

Această lucrare captivantă, publicată independent pe Amazon în format electronic și broșată, îmbină elemente de dark fantasy cu mitologia și folclorul românesc, oferind o perspectivă unică asupra poveștilor tradiționale.

„Hailbringer. A Romanian Folktale” poate fi achiziționată de la acest link.

În căușul palmelor din care îți bei realitatea ca un călător însetat de visare, basmul se așează în albia crestată de timp în amprentele tale asemeni unui izvor nesecat de gânduri și dor. George Călinescu spunea despre basm că “este oglindirea vieţii în moduri fabuloase.” Dar când din sânul vieții, memoria nu mai înmugurește sens, iar viermele devine rodul ros de fruct, te uiți înapoi către ființă și încerci să înțelegi cum ai putea să-ți reașezi rădăcinile în visare și mister.

Atunci când lutul din care ești plămădit apasă călătoria, iar larva ce-ar trebui să se preschimbe-n fluture e doar râma care-și sapă-n permanență groapa, spiritul împietrește atât cât să-ți mai grăbească curgerea prin lume. Şi curgi ca și cum nicio albie măreață nu te-așteptă la vărsare și nicio piatră nu-și mai caută luciul și forma în apa tulbure care ești.

Dar te întorci. Nu te poți desprinde de susurul acela molcom care pare că te trece prin timpuri cu toată magia cu care acestea au fost făurite. În vârful picioarelor te reverși în memorie, ca un basm în care eroul desferechează liniștea lumii cu paloșul îngreunat de atâtea doruri.

„Hailbringer. A Romanian Folktale”, urmărește aventura lui Codru, un fost mercenar valah care se întoarce în Transilvania, singurul loc pe care l-a numit vreodată acasă. Deși aflat în căutarea liniștii și solitudinii, Codru este atras pe neașteptate într-o misiune care îi oferă șansa izbăvirii pentru faptele sale trecute.

Într-un context marcat de un război ce fierbe la sud de Carpați și de prezența unei amenințări supranaturale în Valahia, povestea lui Codru se răsfrânge asupra cititorului într-o ploaie de intrigi pline de suspans, fapte de vitejie, personaje intrigante, creaturi de legendă și elemente străvechi din tradiția românească.

Despre autor:

Daniel Alexandrescu, licențiat al Facultății de Filosofie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și fost jurnalist, aduce în „Hailbringer” experiența sa în domeniul scrisului și pasiunea pentru cultura românească.

Inspirat de istoria medievală a României și de basmele populare, autorul a conceput ideea acestui roman dark fantasy în 2020. După pierderea primului draft în 2023, autorul a reluat scrierea cărții în limba engleză, bazându-se pe notele salvate și pe povestea deja bine conturată.

Descoperă „Hailbringer: A Romanian Folktale”, o carte care vrea să aducă un omagiu bogatului patrimoniu cultural românesc, într-un mod contemporan și captivant.

Website | Amazon | Instagram | Facebook

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.