Au mai rămas zece zile până la Excelsior TEEN-FEST!
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-zece-zile-pana-la-excelsior-teen-fest/

Doar zece zile îi mai despart pe adolescenţi de întâlnirea cu TEEN-FEST, singurul festival de teatru profesionist care le este dedicat în exclusivitate.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2019

În perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2019, ei vor putea urmări, sub genericul Cine sunt EU?, 12 spectacole care vorbesc despre ei, povești clasice transpuse în viziuni regizorale moderne sau creații scenice inedite despre provocările vieții de adolescent.

TEEN-FEST le propune adolescenților și o altfel de întâlnire cu lumea teatrului și a artelor conexe, oferindu-le ocazia de a fi nu doar spectatori, ci și creatorii și protagoniștii unor povești. Astfel, în programul acestei ediții de festival, spectacolele prezentate în secțiunile principale, Reborn Classics și Teen Attitude, vor fi completate cu evenimentele prezentate în cadrul secțiunilor conexe (Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight, Atelierul de artă fotografică, #teatruînlicee, Ieri vs. Azi și #împreună), evenimente cu un puternic rol formativ.TEEN-FEST

Conceput ca un spațiu al intersecțiilor creative, Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight aduce în prim-plan spectacole de teatru tânăr, concerte, proiecții foto și momente de improvizație susținute chiar de liceeni.

La Atelierul de artă fotografică Cine sunt EU?, tinerii vor descoperi prin intermediul obiectivului, definiții subiective ale lui Eu reflectat în realitatea cotidiană. Tot despre căutarea unor posibile răspunsuri la întrebarea leitmotiv Cine sunt EU? este vorba și în expoziția lucrărilor realizate de elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, lucrări expuse, pe întreaga durată a Festivalului, în foyerul Teatrului EXCELSIOR.

Secțiunea #împreună este dedicată tinerilor cu dizabilități senzoriale și face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Teatrului Excelsior ce facilitează tinerilor cu deficiențe senzoriale accesul la spectacolul de teatru prin folosirea unor mijloace tehnice auxiliare, dovedind astfel că artele spectacolului pot fi un eficient vehicul al incluziunii sociale.

TEEN-FEST Ca în fiecare an, TEEN-FEST iese din sala de spectacol și ajunge și în curtea școlii (#teatruînlicee) – anul acesta, sub forma unui performance realizat de un invitat surpriză, inspirat de tema noii ediții.

Excelsior TEEN-FEST va aduce, așadar, în peisajul cultural bucureștean opt zile pline de spectacole, ateliere, concerte și invitați speciali care conturează o nouă ediție ce stă anul acesta sub semnul explorării propriei identități.

Biletele se pot rezerva exclusiv prin e-mail ([email protected]) sau telefonic (0728.972.672), iar achiziționarea acestora se realizează exclusiv în ziua spectacolului, de la casa de bilete a teatrului unde se desfășoară acesta, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de începere.

Programul Festivalului este disponibil pe https://www.teatrul-excelsior.ro/programul-excelsior-teen-fest-2019/. Veștile despre TEEN-FEST circulă repede pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, http://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest/ și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Teatrul-Excelsior-Bucuresti.

Foto: TEEN-FEST – facebook

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.