Elvis și Audrey Hepburn, cele mai emblematice coafuri
https://www.ziarulmetropolis.ro/audrey-si-elvis-cele-mai-emblematice-coafuri/

Cocul purtat de Audrey Hepburn în „Breakfast at Tiffany’s”, „moţul” cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV „Friends” se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

Un articol de Petre Ivan|1 ianuarie 2014

Cocul purtat de Audrey Hepburn în „Breakfast at Tiffany’s”, „moţul” cântăreţului Elvis Presley şi tunsoarea actriţei Jennifer Aniston în rolul Rachel din serialul TV „Friends” se numără printre cele mai emblematice coafuri din istorie.

Cocul făcut celebru de personajul interpretat de Audrey Hepburn în „Breakfast At Tifanny’s”, Holly Golightly, s-a clasat pe primul loc într-un top al celor mai memorabile coafuri din ultimii 50 de ani.

Elvis

Elvis, ocupantul locului secund în top „Cele mai memorabile coafuri din ultimii 50 de ani”

„Moţul” cântăreţului Elvis Presley s-a poziţionat pe locul al doilea, urmat de tunsoarea rasta a interpretului de reggae Bob Marley şi de coafura personajului Rachel interpretat de actriţa Jennifer Aniston în serialul de televiziune „Friends”.

Cocul foarte înalt purtat de Amy Winehouse, bogatul bob cu vârfurile întoarse spre interior al prinţesei Diana şi coafura răvăşită a actriţei Brigitte Bardot au fost incluse în acest top realizat pentru a marca 50 de ani de la înfiinţarea saloanelor de coafură britanice Toni & Guy.

Elvis

Buclele brunete ale ducesei Catherine, stilul adoptat de actorul James Dean, tunsoarea scurtă în stilul anilor ’90 a fostului fotbalist David Beckham, părul foarte lung şi drept al cântăreţei Cher,

tunsoarea bufantă purtată de Jackie Kennedy, tunsoarea scurtă a actriţei Halle Berry, buclele retro ale modelului Dita Von Teese, faimosul coc al prinţesei Leia din franciza „Star Wars” nu au lipsit nici ele din acest inedit top, notează Mediafax.

De notat că pe poziția 50 s-a clasat regina Elizabeth a II-a, cu buclele sale scurte perfect coafate.

Foto: Audrey Hepburn, Elvis Presley și James Dean – Cinemagia

01
/06
/21

Documentarul, care a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost selectat în secțiunea competițională Forum, va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Lansarea documentarului „Ieșirea trenurilor din gară” va marca cei 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unul dintre cele mai violente masacre din istoria evreilor din România.

01
/06
/21

Așteptarea cinefililor s-a încheiat: se redeschid cinematografele! Pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, prichindeii pot urmări pe marile ecrane, în avanpremieră, noile aventuri ale nătăflețului “Peter, iepuraşul fugit de-acasă”, iar din 11 iunie 2021, filmul va rula pe marile ecrane din toată țara. Oare ce pozne mai isprăvește Peter și prin ce peripeții trece alături de prietenii lui? Aflăm curând, la cinema – prilej de distracție pentru întreaga familie!

26
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Sunt greu de ghicit mizele din spatele noului film ca regizor al lui Horaţiu Mălăele, „Luca” (2020), realizat după un scenariu de Adrian Lustig. Adevărul e că lungmetrajul pare un amestec între unele din obsesiile lui Mălăele şi unele din obsesiile lui Lustig, cei doi colaborând şi la „Nunta mută” (2008) şi „Funeralii fericite” (2013).

24
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Dacă e ceva ce diferenţiază cu adevărat „Undine” (2020), noul titlu al cunoscutului regizor Christian Petzold, de alte filme din categoria sa, adică opere europene de autor cu priză în festivaluri şi gale de premiere, este prezenţa mai multor trimiteri la romantismul german. Cam toate cronicile au remarcat de altfel aspectul de basm modern.

24
/05
/21

Cinematografia spaniolă va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (23 iulie – 1 august 2021) printr-un program amplu, Focus Spania, care va include proiecții și evenimente speciale, întâlniri cu cineaști, masterclass-uri, inițiative de industrie și expoziții.

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.