Aurora Liiceanu dezbate „Povestea Ioanei“ la Cărtureşti Verona
https://www.ziarulmetropolis.ro/aurora-liiceanu-dezbate-povestea-ioanei-la-carturesti-verona/

Aurora Liiceanu va participa joi, 7 noiembrie, de la ora 18.00, la dezbaterea centrată pe povestea din volumul „Legături de sânge. Povestea Ioanei’’.

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2013

Aurora Liiceanu va participa joi, 7 noiembrie, de la ora 18.00, la dezbaterea centrată pe povestea din volumul „Legături de sânge. Povestea Ioanei’’.

Evenimentul va avea loc în cadrul Librăriei Cărtureşti Verona. Participă, alături de autoare: Mihai Ioan Micle, doctor în psihologie, contributor la documentarea cărţii, Dan Antonescu, specialist criminology, Iuliana Alexa, redactorul-şef al revistei Psychologie.

Ioana, zisă Biba, are o poveste cutremurătoare: în urmă cu mai mulţi ani, şi-a ucis în bătaie fratele. „Ce anume a împins-o la acest gest?’’, „A fost ceva legat de firea ei sau urmarea unei copilării marcate de abuzuri’’, „Şi, până la urmă, cine este Biba?’’ sunt întrebări la care autoarea va căuta răspunsuri alături de invitaţi.

Un tablou realist al vieţii, pictat de Aurora Liiceanu

La prima vedere, Ioana, zisă Biba, este o femeie obişnuită, dar destinul ei se schimbă atunci când îşi omoară fratele.

Ioana crede că un moment esenţial i-a schimbat viaţa – cel în care şi-a invitat fratele mai mare să locuiască împreună. Ştie că este vinovată, dar nu pare să aibă remuşcări pentru răul pe care l-a făcut. Pornind de la povestea ei, Aurora Liiceanu schiţează un tablou realist al vieţii în închisoare şi încearcă să stabilească dacă există un „cod genetic” al criminalilor sau dacă faptele acestora sînt rezultatul educaţiei şi al conjuncturii.

Aurora Liiceanu

Afişul evenimentului la care va participa Aurora Liiceanu 

Documentarea pentru această carte a fost realizată în colaborare cu Mihai Ioan Micle.

Foto credit: Polirom, foto cu Aurora Liiceanu

15
/01
/16

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 organizează, astăzi, cu începere de la ora 19,00, recitalul extraordinar de poezie și muzica intitulat Eminescu — om, geniu și sfânt. Recitalul va fi susținut de către doi mari artiști ai scenei românești, renumitul actor Dorel Vişan şi apreciatul muzician Ionu - Bogdan Ștefanescu, singurul artist din România care cânta pe Flautul de Aur Muramatsu.

11
/01
/16

„România în 7 gesturi”, cea mai recentă carte de Radu Paraschivescu (Editura Humanitas, 2015), este o culegere necesară, care reușește să pună un diagnostic exact, deci sever, stării de fapt a națiunii în trecerea de la vechiul regim la debandada care s-a prelungit până astăzi.

11
/01
/16

“Al nostru, Eminescu…”, un spectacol actual, viu, un spectacol din care nu lipsesc accentele de umor fin, aerul spontan şi…muzica bine temperată, va fi pus în scenă, sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la porţile Bucureştiului, în Sala Scoarţelor.