BAFTA 2016: „The Revenant” – cel mai bun film, Leonardo DiCaprio cel mai bun actor
https://www.ziarulmetropolis.ro/bafta-2016-the-revenant-cel-mai-bun-film-leonardo-dicaprio-cel-mai-bun-actor/

„The Revenant”, filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, cu Leonardo DiCaprio şi Tom Hardy în rolurile principale, a câştigat premiul BAFTA, la categoria cel mai bun film. Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu, a fost marele câştigător al serii, obţinând, pe lângă premiul pentru cel mai bun film, încă patru premii printre care cel pentru cel mai bun actor, câştigat de Leonardo DiCaprio şi cel pentru regie.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2016

„The Revenant” spune povestea unui colonist american pe nume Hugh Glass aflat într-o expediție pentru transportul unor blănuri, la începutul secolului XIX.

Glass este atacat de un urs și apoi, grav rănit, este abandonat în voia sorții de prietenul său. Ceea ce urmează pentru Hugh Glass este o cursă disperată pentru supraviețuire și pentru răzbunare.

Scenariul filmului este semnat de Mark L. Smith alături de Alejandro Gonzales Inarritu. Scenariul este o adaptare după romanul „The Revenant: A Novel of Revenge”, publicat în 2002 de Michael Punke.

„The Revenant” a fost marele câștigător al serii, obținând, pe lângă premiul pentru cel mai bun film, încă patru premii printre care cel pentru cel mai bun actor, câștigat de Leonardo DiCaprio și cel pentru regie, primit de Alejandro G. Inarritu.

Lista câștigătorilor premiilor Academiei Britanice de Film

Cel mai bun film britanic:

—”Brooklyn”

Cel mai bun regizor:

—Alejandro G. Ińárritu („The Revenant”)

Cel mai bun actor în rol principal

—Leonardo DiCaprio („The Revenant”)

Cea mai bună actriță în rol principal

— Brie Larson („Room”)

Cel mai bun actor în rol secundar

—Mark Rylance („Bridge of Spies”)

Cea mai buna actriță în rol secundar

—Kate Winslet („Steve Jobs”)

Kate Winslet, cea mai buna actriță în rol secundar / Bafta 2016

Kate Winslet, cea mai buna actriță în rol secundar / Bafta 2016

Cel mai bun scenariu original

—Tom McCarthy, Josh Singer („Spotlight”)

Cel mai bun scenariu adaptat

—Adam McKay, Charles Randolph („The Big Short”)

Cel mai bun documentar

— „Amy”

Cel mai bun film de animație

—”Inside Out”

Cel mai bun film străin

—”Wild Tales” (Damián Szifron)

Cea mai bună muzică originală

—”The Hateful Eight” (Ennio Morricone)

Cea mai bună imagine

—”The Revenant” (Emmanuel Lubezki)

Cele mai bune costume

—”Mad Max: Fury Road” (Jenny Beavan)

Cele mai bune efecte vizuale

—”Star Wars: The Force Awakens” (Chris Corbould, Roger Guyett, Paul Kavanagh, Neal Scanlan)

Cel mai bun montaj

—”Mad Max: Fury Road” (Margaret Sixel)

Cea mai bună scenografie

—”Mad Max: Fury Road” (Colin Gibson, Lisa Thompson)

Cel mai bun machiaj și hairstyle

—”Mad Max: Fury Road” (Lesley Vanderwalt, Damian Martin)

Cel mai bun sunet

—”The Revenant” (Lon Bender, Chris Duesterdiek, Martin Hernandez, Frank A. Montańo, Jon Taylor, Randy Thom)

Debut remarcabil pentru un scenarist, regizor sau producător britanic

—”Theeb” — Naji Abu Nowar (scenarist/regizor), Rupert Lloyd (producător)

Cel mai bun scurtmetraj animat britanic

—”Edmond”

Cel mai bun scurtmetraj britanic

—”Operator”

Cea mai bună vedetă în ascensiune (votul publicului)

—John Boyega

Foto: BAFTA 2016: „The Revenant”, Leonardo DiCaprio  – cinemagia

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.