Balul Mărţişorului vine la Teatrul Naţional de Operetă
https://www.ziarulmetropolis.ro/balul-martisorului-vine-la-teatrul-national-de-opereta/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa vineri, 1 martie, ora 18.00, la Balul Martisorului, un eveniment organizat de Primaria Otopeni si Centrul Cultural „Ion Manu”, Otopeni, menit sa marcheze intr-o nota festiva ziua de 1 Martie. In cadrul acestui eveniment – Balul Martisorului, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va sustine o reprezentatie a spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, regia: Razvan Ioan Dinca. Spectacolul […]

Un articol de Andrada Văsii|28 februarie 2013

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian participa vineri, 1 martie, ora 18.00, la Balul Martisorului, un eveniment organizat de Primaria Otopeni si Centrul Cultural „Ion Manu”, Otopeni, menit sa marcheze intr-o nota festiva ziua de 1 Martie.

In cadrul acestui eveniment – Balul Martisorului, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va sustine o reprezentatie a spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, regia: Razvan Ioan Dinca. Spectacolul de la Balul Martisorului este o incursiune muzicala in cartierele pariziene, aducand in fata spectatorilor farmecul si romantismul unor piese celebre precum La vie en rose, Je ne regrette rien, A Paris sau Ne me quitte pas.

Programul evenimentului Balul Martisorului este completat de recitalul cvartetului Bella Musica, alcatuit din Geanina Meragiu, Mirela Dranga, Claudia Carapancea si Olivia Beiu. Cvartetul abordeaza un repertoriu care acopera o larga paleta stilistica muzicala, de la creatia baroca la cea moderna.

Tot in cadrul Balului Martisorului va avea loc si un concurs de interpretare vocala cu premii, acesta beneficiind de participarea orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”.

Prezentatorul evenimentelor desfasurate in cadrul Balului Martisorului este actorul Mihai Smarandache.

PARIS, MON AMOUR

Regie: Razvan Ioan Dinca
Dirijor si orchestratie: Lucian Vladescu
Coregrafie: Florin Fieroiu
Costume: Oana Botez
Decor si video-proiectie: Sabina Spatariu
Maestru de cor: Gabriel Popescu

Asistent de regie: Raluca Popa

Asistent coregrafie: Marius Grosu
Asistent maestru de cor: Razvan Luculescu

Cu participarea magicianului Andrei Teasca (Teatrul de Magie)
Light design: Daniel Klinger
Acrobatii artistice: Artistic Events Production

 

Cu: Loredana Cavasdan, Catalin Petrescu, Raluca Cioca, Florin Budnaru, Oana Frasinescu, Ernest Fazekas, Daniel Eufrosin, Silvia Sohterus, Gladiola Nitulescu, Alexandra Savu, Daniel Madia, Daniela Vladescu

Mimi: Eduard Adam, Adrian Nour

Personaje secundareDorina Velicu, Cristina Strecopitov (asistenta de magie), Cristina Canciu (asistenta de magie), Raluca Obreja (acrobata)

Ansamblul coral: Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Cristina Cojocaru, Marius Meragiu, Razvan Rusu, Alois Dobos

Ansamblul de balet: Sorina Tiron-Micsunescu, Andreea Toma, Raluca Popa, Gabriela Calin, Marius Grosu, Marian Horhota, Relu Dobrin, Sorin BadeaRaluca Herciu, Diana Petrache, Luminita Florescu.

 Accesul este gratuit si se face pe baza de invitatii, acestea putand fi ridicate zilnic intre orele 10.00 – 14.00 de la secretariatul Centrului Cultural „Ion Manu” sau rezervate online pe www.ionmanu.ro. Regulamentul concursului de interpretare vocala si alte detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.ionmanu.ro.

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

26
/06
/22

Oana Pellea și Patrick Le Mauff, Tompa Gábor și Dragoș Buhagiar, într-un masterclass de actorie, regie și scenografie, cu spectacolul „Scaunele“, de Eugène Ionesco, producție a Théâtre national du Luxembourg, prezentată în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (24 iunie – 3 iulie).

25
/06
/22

Acum, când e război, când drepturile omului sunt călcate în picioare, când America se întoarce în Evul Mediu, când totul este profit, când meritocrația e subiect de batjocură, când educația e anihilată, când totul devine inaccesibil, când cei mai vulnerabili suferă, când nu mai există speranță, când șocul, crima, terorismul, lăcomia sunt mlaștini prin care trebuie să navigăm abia ținându-ne respirația la suprafață, în momentul ăsta de care acum și peste câteva generații trebuie să ne fie rușine, oare cine mai poate vorbi și despre iubire?

24
/06
/22

UNITER și Radio România Cultural lansează astăzi o campanie care cuprinde secvențe video și audio din testimonialele marilor artiști prezenți pe scenele celor 29 de ediții ale Galei Premiilor UNITER. Redăm mesajul UNITER care anunță noua campanie.

22
/06
/22

„Cancún”, noul spectacol care se poate vedea la Teatrul Nottara regizat de Felix Alexa, unul dintre cei mai experimentați și importanți regizori ai noștri, prezintă publicului cuplurile: Reme - Vicente (Cerasela Iosifescu - Gabriel Răuță) și Laura - Pablo (Ada Navrot - Alexandru Jitea) într-un hotel frumos dintr-un loc exotic, care sărbătoresc prietenia și cel de al 25-lea an consecutiv de vacanță împreună.

22
/06
/22

Festivalul Statuilor Vivante, o nouă secțiune inclusă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va oferi publicului 40 de reprezentații ale celor cinci spectacole din cadrul Proiectului „Moștenirea”, realizat de Mihai Mălaimare și susținut de JTI România.

20
/06
/22

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD s-a încheiat pe 19 iunie, după o săptămână în care Calea Griviței a fost animată de spectacole și evenimente într-un demers unic în istoria festivalului.

20
/06
/22

Ultimul spectacol prezentat în cadrul festivalului, dintre cele aflate în competiție, a fost „O noapte furtunoasă”, de la Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești, și s-a bucurat de trei premii: Cel mai bun actor – Ionuț Vișan, Cea mai bună regie – Sânziana Stoican și Cel mai bun spectacol.