Balul Mărţişorului vine la Teatrul Naţional de Operetă
https://www.ziarulmetropolis.ro/balul-martisorului-vine-la-teatrul-national-de-opereta/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” participa vineri, 1 martie, ora 18.00, la Balul Martisorului, un eveniment organizat de Primaria Otopeni si Centrul Cultural „Ion Manu”, Otopeni, menit sa marcheze intr-o nota festiva ziua de 1 Martie. In cadrul acestui eveniment – Balul Martisorului, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va sustine o reprezentatie a spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, regia: Razvan Ioan Dinca. Spectacolul […]

Un articol de Andrada Văsii|28 februarie 2013

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian participa vineri, 1 martie, ora 18.00, la Balul Martisorului, un eveniment organizat de Primaria Otopeni si Centrul Cultural „Ion Manu”, Otopeni, menit sa marcheze intr-o nota festiva ziua de 1 Martie.

In cadrul acestui eveniment – Balul Martisorului, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va sustine o reprezentatie a spectacolului-colaj de sansonete „Paris, mon amour”, regia: Razvan Ioan Dinca. Spectacolul de la Balul Martisorului este o incursiune muzicala in cartierele pariziene, aducand in fata spectatorilor farmecul si romantismul unor piese celebre precum La vie en rose, Je ne regrette rien, A Paris sau Ne me quitte pas.

Programul evenimentului Balul Martisorului este completat de recitalul cvartetului Bella Musica, alcatuit din Geanina Meragiu, Mirela Dranga, Claudia Carapancea si Olivia Beiu. Cvartetul abordeaza un repertoriu care acopera o larga paleta stilistica muzicala, de la creatia baroca la cea moderna.

Tot in cadrul Balului Martisorului va avea loc si un concurs de interpretare vocala cu premii, acesta beneficiind de participarea orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”.

Prezentatorul evenimentelor desfasurate in cadrul Balului Martisorului este actorul Mihai Smarandache.

PARIS, MON AMOUR

Regie: Razvan Ioan Dinca
Dirijor si orchestratie: Lucian Vladescu
Coregrafie: Florin Fieroiu
Costume: Oana Botez
Decor si video-proiectie: Sabina Spatariu
Maestru de cor: Gabriel Popescu

Asistent de regie: Raluca Popa

Asistent coregrafie: Marius Grosu
Asistent maestru de cor: Razvan Luculescu

Cu participarea magicianului Andrei Teasca (Teatrul de Magie)
Light design: Daniel Klinger
Acrobatii artistice: Artistic Events Production

 

Cu: Loredana Cavasdan, Catalin Petrescu, Raluca Cioca, Florin Budnaru, Oana Frasinescu, Ernest Fazekas, Daniel Eufrosin, Silvia Sohterus, Gladiola Nitulescu, Alexandra Savu, Daniel Madia, Daniela Vladescu

Mimi: Eduard Adam, Adrian Nour

Personaje secundareDorina Velicu, Cristina Strecopitov (asistenta de magie), Cristina Canciu (asistenta de magie), Raluca Obreja (acrobata)

Ansamblul coral: Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Cristina Cojocaru, Marius Meragiu, Razvan Rusu, Alois Dobos

Ansamblul de balet: Sorina Tiron-Micsunescu, Andreea Toma, Raluca Popa, Gabriela Calin, Marius Grosu, Marian Horhota, Relu Dobrin, Sorin BadeaRaluca Herciu, Diana Petrache, Luminita Florescu.

 Accesul este gratuit si se face pe baza de invitatii, acestea putand fi ridicate zilnic intre orele 10.00 – 14.00 de la secretariatul Centrului Cultural „Ion Manu” sau rezervate online pe www.ionmanu.ro. Regulamentul concursului de interpretare vocala si alte detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.ionmanu.ro.

07
/03
/22

Joi, 10 martie, ora 12, vă invităm în foaierul de la etajul I (TAPISERIE) al Sălii ”Ion Caramitru” a Teatrului Național ”I.L.Caragiale” Bucureşti, la conferința de presă pentru lansarea platformei online Aplauze pentru poet / A Hand for the Poet. În acest proiect inedit de promovare a poeziei româneşti clasice şi moderne, pentru publicul autohton, dar şi internaţional, sunt implicaţi mai mulţi actori ai TNB şi nu numai.

07
/03
/22

Profesorii și studenții UNATC se declară solidari cu toate victimele inocente ale acestui conflict armat și cu întreaga comunitate artistică din teritoriile afectate. Pentru fiecare artist care a luat arma în mână să-și apere țara, pentru fiecare student care luptă astăzi, pentru fiecare om din Ucraina trimitem vocile noastre întru putere și apărare. Arsenal pentru pace. Slava Ukraini.

07
/03
/22

Femeia, eterna poveste, proiect artistic original de teatru dans adaptat de Ioana Macarie după piesa de teatru cu același nume din repertoriul Teatrului Stela Popescu (un concept de Ema Stere în regia lui Attila Vizauer şi scenografia Anca Albani) va putea fi văzut în perioada 10-16 martie 2022 la Pavilionul României de la Expo 2020 Dubai.

06
/03
/22

Un interviu sau o convorbire cu Toma Caragiu ar putea constitui o adevărată „probă de foc” pentru un tânăr aspirant la ziaristică. Dacă vreți să scăpați de cineva care solicită un post într-o redacție, cereți-i așadar, „un material cu Caragiu”…

15
/02
/22

Sarolta Vass are 18 ani, este cea mai tânără actriță a Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara și, probabil, cea mai tânără actriță angajată a unui teatru timișorean. Miercuri, 16 februarie 2022, de la ora 19, ea va debuta pe scena Teatrului Maghiar într-unul dintre cele mai captivante spectacole ale stagiunii: ”La comun”, în rolul Freja, un personaj a cărui vârstă e aproape de cea a actriței.

15
/02
/22

Datorită numărului foarte mare de solicitări, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova dedică cea de a patra ediție a NAVETEI CULTURALE spectacolului câine cu om. câine fără om regizat de Radu Afrim, o producție ce a avut premiera în luna octombrie a anului 2021 și care s-a bucurat de un mare succes atât în rândul spectatorilor cât și în rândul criticilor de specialitate.

14
/02
/22

Anatomia unui clișeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu este premiera care deschide seria noilor titluri propuse în anul 2022 de Teatrul Stela Popescu. În distribuţie Crina Matei, Ana Maria Ivan şi pianistul Nicolae Dumitru. Spectacolul va putea fi văzut în avanpremieră pe 17 februarie, ora 19 şi premieră pe 20 februarie, ora 19, la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

11
/02
/22

AU STRĂLUCIT LA METROPOLIS „Dacă teatrul poate modifica sau salva un singur om, salvează o lume. Eu cred că rostul teatrului este să ne facă mai buni şi el ne poate face mai buni.” Sunt cuvintele cu care Alice Barb își definește propria existență în teatru.