Berenice Bejo vine la Les Films de Cannes à Bucarest
https://www.ziarulmetropolis.ro/berenice-bejo-vine-la-les-films-de-cannes-a-bucarest/

Actriţa Bérénice Bejo, nominalizată la Oscar şi Globul de Aur pentru rolul din The Artist, este unul dintre invitaţii speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest. Ea va lua parte la premiera filmului The Search, alături de regizorul Michel Hazanavicius, şi se va întâlni cu publicul român pe 25 octombrie, de la ora 12.00, la Cinema Elvira Popescu

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2014

Berenice Bejo vine pentru prima dată în România, la Les Films de Cannes à Bucarest, pentru premiera celui mai recent film al ei, The Search, alături de regizorul Michel Hazanavicius. Lansat în competiție la Cannes 2014 și distribuit în România de Independența Film.

The Search este o dramă impresionantă care urmărește destinele a patru personaje în războiul din Cecenia. Bejo are rolul unei activiste pentru drepturile omului care se zbate să atragă atenția lumii asupra atrocităților de acolo.

Una dintre cele mai în vogă actrițe ale momentului în Franța, Bejo (născută în Argentina, dar stabilită în Franța) are peste 35 de filme în portofoliu și numeroase premii și nominalizări. Ea le va vorbi tinerilor actori și pasionaților de film despre actorie, provocări și succes sâmbătă, 25 octombrie, de la 12.00, la Cinema Elvira Berenice Bejo Popescu.

Născută în Argentina, dar stabilită în Franța, după ce familia ei a fugit din țară din cauza dictaturii, Bérénice Bejo a crescut într-un mediu de cineaști, tatăl ei fiind regizor. A intrat în atenția publicului și a presei cu partitura din Meilleur espoir féminin, regia Gérard Jugnot, pentru care a obținut o nominalizare la César tocmai pentru „Tânără speranță”, în 2000.

A urmat succesul cu OSS 117: Le Caire, nid d’espions (2006), o foarte amuzantă parodie a filmelor cu spioni, văzută de peste 2 milioane de spectatori numai în Franța și proiectată la București. A fost prima colaborare a trio-ului Michel Hazanavicius – Jean Dujardin – Bérénice Bejo.

Recunoașterea internațională a venit o dată cu The Artist, filmul mut care a dominat galele de premii pe anul 2011 și care i-a adus nominalizări la Oscar, Globurile de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță în rol secundar. Cu simpatica Peppy Miller, o starletă de Hollywood care se adaptează rapid la filmul vorbit, a câștigat și trofeul César pentru interpretare feminină în rol secundar.

The Artist, regizat de Michel Hazanavicius și distribuit de Forum Film, va fi proiectat cu intrare liberă la festival.

Performanța ei în Le Passé, drama iranianului Asghar Farhadi despre o femeie care se confruntă cu propriile alegeri, a fost recompensată cu Premiul de interpretare la Cannes 2013. Cu un an înainte, a fost gazda ceremoniilor de deschidere și închidere ale Festivalului de la Cannes. În același an, 2012, a primit Premiul Romy Schneider, acordat speranțelor feminine din cinema-ul francez.

Începând de miercuri, 15 octombrie, au fost puse vânzare primele bilete la proiecțiile Les Films de Cannes à Bucarest.

Les Films de Cannes à Bucarest are loc între 24 și 30 octombrie, la Cinema Studio, Patria și Elvira Popescu.

Foto : Berenice Bejo, Les Films de Cannes à Bucarest – filmedefestival.ro

16
/11
/16

UrbanEye Film Festival 2016 ne așteaptă de astăzi până pe 20 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie, cu documentare captivante despre oraș, proiecții speciale, discuții și filme din competiție.

12
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, multipremiatul documentar „Cabală la Kabul” (2007), realizat de Dan Alexe, tratează cu tandreţe şi umor rivalitatea ultimilor doi evrei din Afganistan. O rivalitate excelent sugerată şi prin regie şi montaj.

12
/11
/16

DokStation prezintă joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului, documentarul „One More Time With Feeling”, în varianta 2D. Filmul care a și deschis prima ediție a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecție unică, așa cum va fi proiectat și în cinematografele din lume, pe 1 decembrie.

10
/11
/16

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră în Competiția de la Cannes și programat recent în cadrul Festivalului Filmului Francez de la București, „Ma Loute”, noua bizarerie a lui Bruno Dumont, este probabil cel mai excentric film din mainstream-ul festivalier al acestui an.

10
/11
/16

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, câștigător al Premiului Special al Juriului, dar și Don Quijote Prize, oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, a fost inclus în competiția oficială a celui mai important eveniment cinematografic din America Latină – Festival Internacional de Cine de Mar del Plata (Argentina). Ajuns la cea de-a 31-a ediție, evenimentul se va desfășura între 18 și 27 noiembrie.

08
/11
/16

Povestea lor în film se desfășoară pe la începuturile cinematografiei mondiale, în epoca filmului mut, când David Griffith a creat modul de a istorisi o poveste pe peliculă, iar Lillian Gish, datorită regizorului, a devenit o stea de cinema.

07
/11
/16

Am luat la bani mărunţi cinematografia română din epoca sa modernă, mai exact din anii ’50 şi până astăzi, şi am ales cele mai bune şi mai îndrăznețe debuturi de ficţiune. Zece titluri semnate de regizori reprezentativi din mai multe generaţii.

05
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, „Glissando”, filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1985 la Festivalul de la Veneția, se numără printre cele câteva opere cinematografice din timpul comunismului care au căpătat o faimă ce poate împiedica judecarea lor lucidă în prezent.

04
/11
/16

Meryl Streep va primi la Globurile de Aur din 2017 premiul pentru întreaga activitate Cecil B DeMille. Cu 29 de nominalizări la Globurile de Aur și 19 la Oscar, Meryl Streep este cea mai nominalizată actriță din istoria Hollywoodului.

04
/11
/16

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:00, proiecţia de gală a filmului „Inimi cicatrizate” în regia lui Radu Jude. Evenimentul va avea loc în prezenţa regizorului şi va fi urmat de o sesiune Q&A (întrebări şi răspunsuri) moderată de Oana Stoica, critic de teatru şi curator al Festivalului Tânăr de la Sibiu.