Biletele pentru concertul de la Bucureşti al pianistului rus Boris Berezovsky au fost suplimentate
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-concertul-de-la-bucuresti-al-pianistului-rus-boris-berezovsky-au-fost-suplimentate/

Biletele pentru concertul pe care pianistul rus Boris Berezovsky îl va susţine marţi, de la ora 19.00, la Ateneul Român din Bucureşti, au fost suplimentate la cererea publicului. Au fost puse în vânzare bilete pentru o nouă categorie de locuri (locuri cu strapontine), care pot fi achiziţionate la preţul special de 150 lei/ bilet de […]

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2012

Biletele pentru concertul pe care pianistul rus Boris Berezovsky îl va susţine marţi, de la ora 19.00, la Ateneul Român din Bucureşti, au fost suplimentate la cererea publicului.

Au fost puse în vânzare bilete pentru o nouă categorie de locuri (locuri cu strapontine), care pot fi achiziţionate la preţul special de 150 lei/ bilet de la punctele de vânzare Vreau Bilet şi online prin www.vreaubilet.ro.

Boris Berezovsky le va oferi celor prezenţi un recital de pian de excepţie din cuprinsul căruia nu vor lipsi compoziţii semnate de: Chopin, Brahms, Ravel, Liszt şi alţii.

Dexteritatea lui Berezovsky, claritatea ritmică, controlul total pe care îl exercită asupra instrumentului îi permit schimbări bruşte de caracter ce uimesc auditoriul.

Boris Berezovsky se regăseşte frecvent în concertelor desfăşurate la Filarmonica din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene ale Europei precum Théatre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena sau Megaron din Atena.

Potrivit comunicatului, deseori, numele pianistului este confundat cu unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Rusia, magnat ce poartă acelaşi nume.

Pe lângă pasiune apentru muzică, Boris Berezovsky este şi un împătimit al jocurilor de noroc. Ori de câte ori se iveşte ocazia, intră în marile cazionuri pentru a-şi încerca norocul la ruletă sau poker.

„Pianul şi ruleta au un numitor comun. Regulile sunt aceleaşi, dar jocul se schimbă de fiecare dată. Fiecare joc este unic chiar dacă îl joci de mai multe ori. În cazul pianului este la fel. Trebuie să respecţi regulile, iar rezultatul este întotdeauna diferit”, spunea pianistul într-un interviu.

Născut la Moscova, Boris Berezovsky a studiat la Conservatorul din Moscova cu Eliso Virsaladze şi, în particular, cu Alexander Satz. Ca urmare a debutului său de la Londra la Wigmore Hall în 1988, The Times l-a descris ca fiind un artist deosebit de promiţător, de o virtuozitate incredibilă şi putere formidabilă. Doi ani mai târziu, în 1990, el a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova.

Boris Berezovski este adesea invitat în cele mai prestigioase serii de recitaluri: seria recitalurilor de pian a Filarmonicii din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene precum Théâtre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena etc. şi la cele mai renumite festivaluri internaţionale în Verbier, Salzbourg, la Roque d’Anthéron. Partenerii săi în formaţiile camerale sunt Brigitte Engerer, Vadim Repin, Dmitri Makhtin şi Alexander Kniazev.

Boris Berezovski a câştigat, în martie 2006, BBC Music Magazine Awards pentru cel mai bun instrumentist.

 

Sursa: Mediafax

10
/08
/23

• 15 zile, peste 120 de evenimente, peste 100 de artiști și invitaţi speciali la Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara şi Bran • Un festival la ediţia a 15-a: filme, proiecte artistice, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a. • Vorbitorincii (Cătălin Striblea & Radu Paraschivescu), Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Pasărea Rock, Ada Milea, Mădălina Pavăl, Irina Margareta Nistor, Robin and the Backstabbers, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali. • Cultură de calitate într-un cadru natural deosebit fără „zgomote” inutile • Un spaţiu al dialogului civilizat, nu al talibanismului

10
/08
/23

Suntem într-a 8-a lună în care Timișoara este, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), un important centru cultural european. Și urmează încă luni bune de evenimente interesante, care merită o vizită în Banat. Aflați de ce în interviul următor.

10
/08
/23

Cea de-a treia ediție a festivalului The Jazz Cave va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023. O experiență muzicală într-un decor impresionant, festivalul aduce peste 20 de formații din Europa și de peste ocean, care vor bucura publicul cu concerte de jazz și alte stiluri muzicale, ce se vor desfășura pe două scene - Peștera Innerland și Zănoaga Dreamland.

09
/08
/23

Ediția cu numărul 26 a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a regizorilor Alexandru Dabija și Leta Popescu – se va desfășura, pentru al treilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 30 august-2 septembrie 2023.

09
/08
/23

Cinema in aer liber se intoarce pe Insula Artelor din Parcul Titan cu 21 dintre dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, care acopera toata paleta de genuri cinematografice, de la drama si thriller la comedie si chiar animatie. Acestea vor putea fi urmarite la Bucuresti, timp de 4 saptamani, de marti pana duminica, in perioada 15 august – 10 septembrie. Intrarea la proiectii este libera.

09
/08
/23

Iulia Rugină, regizoarea filmelor Breaking News și Love Building, revine în atenția publicului cu primul său documentar, Playback, ce va fi proiectat în avanpremieră pe data de 12 august, în cadrul Zilelor Filmului Românesc de la Iași. Filmul e produs de Parada Film, în co-producție cu Televiziunea Română și realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.