Braşovul subiectiv, într-un album foto inedit
https://www.ziarulmetropolis.ro/brasovul-subiectiv-intr-un-album-foto-inedit/

Fotografii ale Braşovului realizate în decursul a 14 ani văd lumina tiparului vara aceasta la Editura Vellant.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Fotografii ale Braşovului realizate în decursul a 14 ani văd lumina tiparului vara aceasta la Editura Vellant.

Un album cu fotografii declarate de autor profund subiective, „Braşovul meu” compune în alb-negru, în peste 200 de pagini, viaţa unui oraş în schimbare: clădiri vechi şi noi, centru şi periferie, străzi sub zăpadă şi maidane însorite, oameni de-ai locului şi turişti, totul surprins deopotrivă în momente de tensiune şi răgaz.

brasovul meu_coperta

Un altfel de Brașov

Eugen Andronic mărturiseşte că a căutat să reflecte în album Braşovul „de dincolo de poleiala sărbătorească sau turistică”, un oraş privit de autor cu nostalgie, admiraţie, umor şi răbdare.

Cele trei grupaje de fotografii din volum – „Locuri vechi”, „Locuri noi”, „Oameni vechi şi noi” – sunt însoţite de mărturii, impresii şi amintiri semnate de Maria David, Dorin Lazăr şi Adriana Bărbat şi de un interviu cu Valer Rus, directorul Muzeului Casa Mureşenilor din Braşov.

Brasovul meu- album foto

Prefaţa este semnată de Bogdan Bălan. Textele incluse în volum sunt bilingve (română şi engleză).

O carte-obiect de făcut cadou şi de deschis atunci când ni se face dor de Braşov şi de oamenii săi, „Braşovul meu” aparţine de-acum nu doar autorului, ci şi cititorilor.

Eugen Andronic este inginer IT şi fotograf din când în când (sau invers). Fotografiază din 1986. Trăieşte în Braşov, iar acesta este primul său volum de fotografii.

Info:

Puteţi urmări poveştile foto ale autorului pe site-ul personal, eugenandronic.ro.

Foto credit: Eugen Andronic

 

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.