Bull, Emigranți și Omul cu Oglinda- primele spectacole programate la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/bull-emigranti-si-omul-cu-oglinda-primele-spectacole-programate-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic se redeschide pentru public la finalul acestei săptămâni, conform reglementărilor, doar la 30% din capacitatea sălii- sâmbătă, 8 mai şi duminică, 9 mai 2021, la Sala Studio – Gabroveni 57, cu primele reprezentaţii ale spectacolelor „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu şi „Emigranţi” de Slawomir Mrozek, regia Claudiu Istodor.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2021

Spectacolul „Bull” se pliază pe contextul actual, în care firmele și companiile mari au fost nevoite, din cauza pandemiei, să recurgă fie la restructurări, fie la reorganizarea și modificarea desfășurării activității angajaților – în regim de telemuncă.

În distribuția spectacolului regizat de Silviu Debu îi regăsim pe actorii – Gabi Costin, Vlad Corbeanu, Diana Cavallioti și Virgil Aioanei.

„Emigranți” este un alt titlu nou din repertoriul acestei stagiuni care este programat să se joace duminică, 9 mai, de  la ora 19:00. Spectacolul ce prezintă situația tragicomică în care se află doi emigranți care ”petrec” în noaptea de Anul Nou, îi are ca protagoniști pe actorii Cuzin Toma și Tudor Aaron Istodor și va inaugura spațiul de joc de la subsolul sălii de spectacol Studio- Gabroveni 57.

O nouă premieră este programată și la sala Atelier- Constantin Mille 16, în data de 15 mai, de la ora 19:00 – spectacolul „Omul cu oglinda” după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec, regia Teodora Petre, cu Marian Olteanu, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Andrei Seușan, Gabriela Iacob și Andrei Brădean, în rolurile principale. 

Noile spectacole care ies astfel la rampă, fac parte din programul „Teatru pentru actori… si numai cu actori” demarat la finalul lunii octombrie 2020, odată cu restricțiile de sistare a activității cu publicul în instituțiile de cultură. Scopul proiectelor inițiate a fost acela de a continua activitatea teatrului și de a valorifica potențialul creativ al trupei artistice. 

Biletele  pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Bull de Mike Bartlett

Traducerea: Ilinca Hărnuț | Regia: Silviu Debu | Consultant scenografie: Ioana Pashca | Cu: Gabi Costin, Diana Cavallioti, Virgil Aioanei, Vlad Corbeanu

 

Emigranți de Slawomir Mrozek

Traducerea: Stan Velea | Regia: Claudiu Istodor | Scenografie: Ioana Pashca | Cu: Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma

 

Omul cu oglinda după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec

Regia: Teodora Petre | Scenografia: Raluca Alexandrescu | Sound design: Cezar Antal | Distribuția: Nebuna liniștită, Nebuna febrilă, Nebuna lucidă – Alina Rotaru; Omul care vorbește în șoaptă, Omul cu oglinda – Marian Olteanu; Omul cu calul – Andrei Seușan; Iluzionistul, Revoluționarul – Cezar Grumăzescu; Filozoafa, Spălătoarea de creiere- Gabriela Iacob; Depanatorul – Andrei Brădean

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…