,,Bullets over Lipscani”, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/bullets-over-lipscani-la-godot-cafe-teatru/

,,Bullets over Lipscani”, comedia savuroasă după texte de Woody Allen, în cheia clasicelor filme noir americane ale anilor ’40, se joacă din nou joi, 9 iulie la ora 21:30, la Godot Cafe Teatru (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi).

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2015

,,Bullets over Lipscani” a câștigat premiul pentru cel mai bun actor (Cătălin Babliuc) la Festivalul Național de Teatru Independent 2013 și la Maratonul Teatrului Independent 2012 și premiul pentru cel mai bun regizor la Maratonul Teatrului Independent 2012.

Personajul central, detectivul Keiser Lupowitz, apare în toate cele trei scene: în prima o femme fatale îl angajează să-l găsească pe Dumnezeu, în a doua scenă Moartea vine să-i câștige sufletul într-un joc de Mortal (da, exact) Kombat și în ultima, o misiune îl duce pe detectiv într-un bordel în care nu plătești pentru sex, ci pentru discuții intelectuale.

„Dacă nu aţi văzut-o şi aveţi chef de râs isteric produs de teatru mişto cu actori creativi, tineri şi nebuni, zic să mergeţi. Se joacă la Godot Café Teatru în centrul vechi.” – Ileana Andrei

„Bullets over Lipscani, jucat la Godot Café-Teatru, înseamnă un colaj de texte adaptate de Eugen Gyemant cu fineţe şi subtilitate după trei povestiri ale lui Woody Allen: Mr. Big, Death Knocks şi The Whore of Mensa. Produsul final este un show electrizant, pe parcursul căruia se simte intervenţia unui regizor ce a asimilat cu suficient simţ critic universul lui Woody Allen astfel încât să îl livreze publicului într-o manieră originală. Graţie umorului subversiv şi detaşat, uşor de identificat în toate spectacolele care îi poartă semnătura, tânărul regizor demonstrează prin Bullets over Lipscani că nu este nevoie nici de compromis, nici de glume „in your face” pentru a pune în scenă o parodie de succes.” – Beatrice Lăpădat

,,De acum inainte, de cate ori voi intra la Carturesti, voi cauta sa depistez acel ceainic pe care apasand, un perete de carti va aluneca in laturi si…. si…. nu va devoalez surpriza. Trei actori tineri care sub mana unui la fel de tanar regizor reusesc un recital memorabil, plin de prospetime, talent si ingeniozitate scenica.” – Delia Marc

INFO

Durata: 1h
Distribuția: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea și Cătălin Babliuc
Regia: Eugen Gyemant
Scenografia: Iza Tărțan
Afiș: Tudor Prodan
rezervări: Tel: 021 31 61 682 / 0736 414 244
[email protected]
Preţ bilet: 30 lei

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.