(burn)OUT – Prelegeri și incursiuni performative
https://www.ziarulmetropolis.ro/burnout-prelegeri-si-incursiuni-performative/

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu şi Alina Uşurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi şi medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT – Prelegeri şi incursiuni performative, la AREAL spaţiu pentru dezvoltare coregrafică.

Un articol de Petre Ivan|9 iunie 2022

Între 9-11 iunie 2022, orele 19:30 – 21:00, artistele și specialistele cu care au colaborat prezintă rezultatele cercetărilor despre epuizare, din perspectivele psihologică, sociologică și medicală, din rezidențele desfășurate la Timișoara, Cluj și Iași. Intrarea este gratuită. Evenimentele vor fi difuzate și în regim live pe Facebook, parțial.

Artistele din Asociația Developing Art au demarat în 2022, în Timișoara, Cluj și Iași, o cercetare artistică pe tema burn-out-ului. În cadrul proiectului (burn)OUT au avut loc în martie, la Timișoara, atelierul de dans contemporan și prezentarea Irinei Marinescu, care colaborează cu psihoterapeuta Mihaela Vechiu în procesul de cercetare, din cadrul rezidenței găzduite de Unfold Motion, și în aprilie, la Cluj, într-o rezidență la Casa Tranzit, unde artista Alina Ușurelu, care lucrează cu medicul Roxana Negureanu, a ținut un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice” și prezentarea cercetării sale artistice. Alina Ușurelu a lansat un apel destinat publicului larg, în perspectiva ultimilor ani în care nivelul stresului şi expunerea la informaţii care generează stres a crescut foarte mult. Cei care doresc să participe trebuie să completeze un chestionar disponibil online – https://bit.ly/AUburnOUT, despre știrile și informațiile publice care le-au dat viețile personale peste cap. Un al doilea apel, coordonat de Irina Marinescu, îndeamnă publicul să împărtășească anonim experiențele personale de epuizare, cu un chestionar disponibil aici https://bit.ly/IMburnOUT În cadrul rezidenței de la Iași a avut loc atelierul de dans contemporan Răspunsuri creative în situații explozive (creativitate și oboseală) la Teatrul din Stejar și o cercetare artistică care abordează burnout-ul și epuizarea ca părți integrante și tolerate ale muncii culturale și artistice, cercetare gândită și aplicată de Andreea Novac în tandem cu socioloaga Fidelie Kalambayi.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

18
/12
/23

După debutul de succes cu expoziția personală „LIGHT. An airy view point of density” de la București, urmată de o nouă expoziție la New York, în toamna acestui an, Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune acum la Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din România.

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.