Cainele japonez participă la Festivalul de Film Românesc de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-japonez-participa-la-festivalul-de-film-romanesc-de-la-londra/

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Un articol de Andrada Văsii|5 noiembrie 2013

Cainele japonez, de Tudor Cristian Jurgiu va fi proiectat la Festivalul de Film Românesc de la Londra, care va avea loc între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

Alături de acesta vor mai rula şi ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă”, în regia lui Stere Gulea.

Astfel, potrivit site-ului evenimentului, actori populari şi regizori extrem de talentaţi vor fi prezenţi la proiecţiile londoneze, printre aceştia numărându-se actorul Victor Rebengiuc (,,Câinele japonez”), actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele (,,Funeralii fericite”), actorul Bogdan Dumitrache (,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”), actorii Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă (,,Love Building”), regizorul Stere Gulea (,,Sunt o babă comunistă”) şi regizorul Adrian Sitaru (,,Domestic”).

Începând din 28 noiembrie până pe 1 decembrie, proiecţiile vor avea loc la Curzon Soho.

Filmul Cainele japonez va fi proiectat pe 28 noiembrie. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Victor Rebengiuc. Debut regizoral extrem de emoţionant, filmul se concentrează pe relaţia de reconciliere dintre un tată şi fiul său risipitor, care a emigrat cu mulţi ani în urmă. Foarte frumos condusă din punct de vedere regizoral, producţia – o miniatură superb lucrată, se bazează pe jocul excepţional al lui Victor Rebengiuc.

După Cainele japonez urmează alte filme româneşti în festival

De asemenea, pe 29 noiembrie, va fi prezentat filmul ,,Sunt o babă comunistă”, de Stere Gulea, o adaptare a romanului omonim publicat de Dan Lungu în 2007, care detaliază haosul ce se creează într-o familie dezbinată de tot felul de graniţe. Viaţa provincială liniştită a cuplului Emilia şi Ţucu este complet transformată atunci când fiica lor se întoarce din Canada, împreună cu logodnicul ei american. Din distribuţia filmului fac parte Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu şi Valeria Seciu.

Citiţi şi: Cainele japonez. Ultimul dintre oameni

Festivalul va prezenta pe 30 noiembrie, lungmetrajul ,,Domestic”, de Adrian Sitaru. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cineastul. ,,Domestic” este povestea vieţii unui grup de rezidenţi dintr-un bloc turn. Comedia neagră a lui Sitaru scoate la lumină ce este mai rău în personajele sale. Rezultatele sunt hilare. O superbă poveste suprarealistă, ,,Domestic” este în acelaşi timp şi poveste dureros de reală. Copii, adulţi şi animale locuiesc împreună, făcând eforturi să ducă o viaţă mai bună. Distribuţia este formată din Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Sergiu Costache, Ioana Flora, Clara Vodă, Dan Hurduc şi Ariadna Titieni.

Cainele japonez

Victor Rebengiuc în filmul ,,Cainele Japonez”

Festivalul de Film Românesc de la Londra continuă pe 1 decembrie cu ,,Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal Bogdan Dumitrache. Pelicula prezintă un regizor care în timpul filmărilor se confruntă cu probleme în viaţa personală, motiv pentru care se prelungeşte şi munca echipei de producţie.

De asemenea, tot pe 1 decembrie, va fi proiectată comedia ,,Love Building”, de Iulia Rugină. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorii principali Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorin Boguţă. ,,Love Building” este o tabără destinată refacerii relaţiilor de cuplu. Paisprezece cupluri din cadrul programului au şapte zile la dispoziţie pentru a-şi remodela vieţile amoroase. În mod nesurprinzător, lucrurile nu merg conform planului.

Festivalul se încheie pe 2 decembrie, cu filmul ,,Funeralii fericite”, iar proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul şi actorul principal Horaţiu Mălăele. Trei beţivi de meserie – un român, un rus şi un bulgar – îşi îneacă amarul în vodcă. O razie a poliţiei îi pune pe fugă. Cei trei se opresc taman în faţa unei ghicitoare, o expertă în… prezicerea morţii. Restul e destin! Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Igor Caraş-Romanov, Mihai Gruia Sandu şi Crina Semciuc.

Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon.

Info:

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni. Evenimentul este susţinut de Ambasada României în Marea Britanie, romani-online.co.uk şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Foto credit: Cainele japonez – Transilvania Film

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.