Campioana olimpică Sandra Izbașa vorbește despre ce e dincolo de aurul olimpic
https://www.ziarulmetropolis.ro/campioana-olimpica-sandra-izbasa-vorbeste-despre-ce-e-dincolo-de-aurul-olimpic/

Participantă la cele mai importante competiţii europene şi mondiale, precum şi la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, şi în 2012, la Londra, unde a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria gimnasticii româneşti şi de unde s-a întors cu două medalii de aur, la sol, respectiv la sărituri, Sandra […]

Un articol de Liliana Matei|13 martie 2023

Participantă la cele mai importante competiții europene și mondiale, precum și la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, și în 2012, la Londra, unde a scris unele dintre cele mai frumoase pagini din istoria gimnasticii românești și de unde s-a întors cu două medalii de aur, la sol, respectiv la sărituri, Sandra Izbașa este exponenta unei generații de aur.

O sportivă care a făcut milioane de oameni să plângă de emoție în fața televizoarelor, atunci când se cânta imnul României, iar ea se afla pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, Sandra Izbașa vorbește azi despre ce e dincolo de aurul olimpic, despre cât de greu e să faci performanță în România și despre puterea de a-ți învinge limitele.

Tema ediției care se va desfășura pe 21 martie, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara este „Ce înseamnă să faci performanță în România”. Dialogul va fi moderat de criticul de teatru Monica Andronescu.

Proiectul „Dialoguri fără mască”, inițiat de Teatrul Nottara, propune o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: