Când praful de pe mașini devine artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cand-praful-de-pe-masini-devine-arta/

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul „ProBoyNick”, Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe maşini din capitala Rusiei şi a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete şi pensule.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2017

Prima sa lucrare de acest tip, care înfățișează chipul unui bărbat cu o țigară în gură, ”pictată” pe partea din spate a unei autoutilitare, a acumulat peste 400 de like-uri.arta

În dreptul acesteia artistul a recunoscut, într-un scurt mesaj, că: ”încearcă o nouă tehnică”.

Una dintre cele mai recente opere ale sale este o caracatiță, desenată pe o mașină de marfă murdară. În mesajul alăturat fotografiei publicate pe Instagram, însoțită de hashtag-ul #dirtpainting, artistul a scris: ”O nouă zi, o nouă murdărie”.

Contul de Instagram al lui Golubev se bucură de o atenție din ce în ce mai mare, având acum peste 10.000 de ”urmăritori”.

Printre operele sale inedite realizate pe mașinile murdare de praf se numără imagini cu un rechin, o gorilă, o pisică, o bufniță, flori și un grup de surferi.

Foto: Arta lui Golubev – Nikita Golubev

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.