„Cap și Pajură”, cu Alex Călin și Florin Salam în distribuție, de astăzi în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/cap-si-pajura-cu-alex-calin-si-florin-salam-in-distributie-de-astazi-in-cinematografe/

„Cap şi Pajură”, al doilea lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, rulează de astăzi, 10 mai, în cinematografele din ţară, cu proiecţii în prezenţa echipei, la Bucureşti, Braşov şi Brăila.

Un articol de |10 mai 2019

Lungmetrajul cu Alex Călin, Iulia Ciochină și Florin Salam în distribuție va rula în București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema and More Băneasa, Happy Cinema, Cine Globe, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Europa), Alexandria (Happy Cinema), Bârlad (Cityplex), Brașov (Visssual), Botoșani (Cine Globe, Cinema Unirea), Buzău (Happy Cinema), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex), Focșani (Happy Cinema), Gura Humorului (Centrul Cultural Gura Humorului), Pitești (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta) și Vaslui (Cityplex).

Florin Salam, credit photo Ionut Rusu

Proiecții în prezența echipei sunt programate la București (Cinema Muzeul Țăranului) duminică, 12 mai, de la ora 20:15, la Brașov (Visssual) joi, 16 mai, de la ora 20:00, și la Brăila (Cinefeel) vineri, 17 mai, de la ora 18:30.

„Cap și pajură” va rula și la Arad (Cinema Arta – sâmbătă, 18 mai, ora 20:00) și Timișoara (Casa Artelor – sâmbătă, 18 mai, ora 22:00).

Pelicula a avut premiera mondială pe 27 martie, la Prague International Film Festival – Febio Fest.

Despre Cap și Pajură

Filmul spune povestea lui Laurențiu care, în urma unui incident petrecut într-un bar, este lovit la cap, dar refuză tratamentul pentru că așteaptă întoarcerea fratelui său din Germania, căruia trebuie să îi mărturisească ceva foarte important. Lungmetrajul reprezintă o perspectivă intimă asupra ultimei zile din viața bărbatului, încercând să recompună puzzle-ul din temerile și deciziile care au dus la acest final.

Drama „Cap și Pajură” este scrisă de Nicolae Constantin Tănase și Raluca Mănescu. Imaginea este semnată de Daniel Kosuth, muzica, de Tomáš Procházka, montajul a fost realizat de Ion Tănase, iar de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru.

Scenografia și costumele au fost create de Adeline Andreea Bădescu, iar machiajul, coafura și efectele speciale, de Claudia Mușat.

Foto: Cap și Pajură – facebook

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.