Caravana TIFF duce filmele bune în peste 15 orașe din țară
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-tiff-duce-filmele-bune-in-peste-15-orase-din-tara-2/

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediţie, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 oraşe. Ecranul uriaş al Caravanei va fi amplasat în parcuri, pieţe publice, amfiteatre şi grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animaţii, filme premiate în marile festivaluri şi succese de casă. Intrarea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2017

Pe harta Caravanei se află orașe precum Iași (16 – 17 iulie), care deschide seria proiecțiilor în Piațeta de Patinoar din Parcul Palas, Carei (25-26 iulie), Satu Mare (28 – 30 iulie), Arad (4-6 august), Năsăud (4-6 august), Oradea (15-16 august), Brașov (18-20 august), Făgăraș (18-20 august), Mediaș (21-22 august), Galați (23-25 august), Deva (27-29 august), Timișoara (31 august-5 septembrie), Sf. Gheorghe (12-13 septembrie), Ploiești (19-20 septembrie).

Programul complet al Caravanei va fi actualizat în permanență pe www.tiff.ro.

Publicul va avea ocazia să vadă Gloria/ Glory (r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov), recompensat cu Mențiunea specială a Juriului la TIFF, povestea unui bărbat care găsește milioane de leva pe șine, le predă statului și se trezește că obține în schimb un ceas stricat, Dalida (r. Lisa Azuelos), drama biografică bazată pe viaţa legendarei cântăreţe, Nebune de fericire/ La pazza gioia (r. Paolo Virzì), un film exuberant adus de la Cannes despre prietenia plină de surprize dintre două femei care se cunosc într-o clinică de psihiatrie, sau Dumnezeu să ne ierte/ Que Dios nos perdone (r. Rodrigo Sorogoyen), un thriller captivant plasat în Madrid, multi-premiat în ultimul an.

Spectatorii se vor delecta urmărind comedia Complet străini/ Perfetti sconosciuti (r. Paolo Genovese), despre un grup de prieteni care decid să-și lase la iveală secretele ascunse în telefoanele mobile, cu efecte dintre cele mai neașteptate. Un film puternic, (M)ucenicul (r. Kirill Serebrennikov) este drama unui adolescent din Rusia care-și confruntă apropiații folosind Biblia ca armă.

Povestea iubirii, noul film al lui Radu Mihăileanu, parțial filmat în România, cu vedete ca Derek Jacobi, Gemma Arterton, Sophie Nelisse și Eliot Gould în distribuție, va putea fi vizionat în aer liber alături de Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu), distins cu Premiul Publicului pentru film românesc la TIFF, Ultimul căldărar, regizat de fotograful Cosmin Bumbuț și Elena Stancu și recompensat cu Premiul pentru debut la TIFF, Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu), un documentar despre situația tragi-comică a agriculturii românești, La drum cu tata (r. Anca Miruna Lăzărescu), Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), comediile Afacerea Est (r. Igor Cobileanski) și Două lozuri (r. Paul Negoescu), sau thriller-ul Câini (r. Bogdan Mirică).

Intrarea la proiecţii este liberă.

Foto: Caravana TIFF – www.tiff.ro

05
/01
/15

Anul 2015 aduce în peisajul cinematografic noi proiecte ale unor regizori premiaţi la Cannes, Berlin şi Veneţia, printre filmele româneşti care vor fi lansate în cinema numărându-se thrillere politice, un western balcanic, un documentar animat, dar şi comedii, drame şi pelicule poliţiste.

02
/01
/15

Nedistribuite în cinematografe, văzute puțin în festivaluri, ignorate nejustificat, filmele de nonficțiune merită o mai mare atenție. La început de an, Ziarul Metropolis vă propune 10 documentare străine din 2013 și 2014, demne de reținut.

01
/01
/15

S-au ivit pe cerul teatrului stele care au lucit orbitor o vreme, care au stârnit admiraţie unanimă. Criticii au făcut prognoze artistice pe termen lung, însă, apoi, luminile lor s-au stins. Cu actorul Gheorghe Dinică nu a fost aşa.

30
/12
/14

Ovidiu Iuliu Moldovan: ardeleanul greco-catolic cu privirea directă şi faţa neîmblânzită de zâmbet, sigur în gesturi, un om ce nu putea fi scos din ale lui, cu trăsături tipice zodiei Capricornului... Duritatea lui masculină era arma cu care confisca mintea oricărei femei.

30
/12
/14

Anul 2014 poate fi considerat unul aproape anost prin prisma box office-ului nord-american, aflat la cel mai scăzut nivel al său din ultimii şase ani, dar a cărui calitate cinematografică a fost totuşi "salvată" în a doua jumătate a lui de revenirea în forţă a filmelor biografice.

29
/12
/14

O selecție de 14 dintre filmele premiate care au marcat ultimul an va fi proiectată la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Spectatorii vor avea ocazia să (re)vadă filme semnate de regizori ca Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Paolo Sorrentino, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

23
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Când resemnarea părea să fie singura cale de a încheia un an cinematografic românesc mediocru, apare - doar la HBO, nu și în săli - un documentar revigorant și (cu adevărat) emoționant, „Toto și surorile lui”, capabil să dărâme prejudecăți.

19
/12
/14

CRONICĂ DE FILM Nimic nu părea să anunțe schimbarea de direcție. După ce a regizat două parodii reușite la filmele cu spioni și, în special, la seria cu James Bond și, ulterior, filmul de mega-succes „The Artist”, francezul Michel Hazanavicius se lansează în drama de război.