Carte românească prezentă în mass-media americane
https://www.ziarulmetropolis.ro/carte-romaneasca-prezenta-in-mass-media-americane/

Cartea de interviuri a scriitoarei şi jurnalistei Cristina Rhea, ROMÂNII SECOLULUI XXI, a fost publicată în iunie 2013 la editurile Pro Universitaria şi CorectBooks.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2014

Cartea cuprinde 32 de interviuri cu 29 de personalităţi româneşti atât din sfera culturală cât şi din alte domenii importante ale societăţii.

Temele analizate sunt fundamentale, atemporale, diverse, dar distincte şi complexe şi tratează ideea naţiunii române, destinul poporului român pe plan cultural, social, istoric şi politic.

Aceste personalităţi – o mare parte a elitei româneşti – sunt, graţie carierelor impresionante şi caracterelor de care dispun, adevărate modele pentru tinerii României contemporane.

Anul trecut, Ziarul Metropolis v-a prezentat fragmente din 8 interviuri cu personalităţi culturale prezente în carte, precum: Oana Pellea, Gigi Căciuleanu, Alexandru Paleologu, Matei Vişniec, Ana Blandiana şi Romulus Rusan, Geo Saizescu, Aurelian Crăiuţu, Sorin Ilieşiu.

captura carte

În acest an, volumul scriitoarei şi jurnalistei Cristina Rhea, ROMÂNII SECOLULUI XXI, a foat apreciat şi în străinătate, fiind prezentat în ediţiile print şi online ale renumitului ziar MIORIŢA din SUA.

Citiţi aici articolul despre carte în varianta online a jurnalului MIORIŢA din SUA (Sacramento, California):

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.