Cărtureşti va deschide trei noi librării în Bucureşti şi Ploieşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/carturesti-va-deschide-trei-noi-librarii-in-bucuresti-si-ploiesti/

Cărtureşti va deschide, în septembrie şi octombrie, trei noi librării-concept în Bucureşti şi Ploieşti, ajungând la 16 spaţii dedicate cărţilor în ţară.

Un articol de Andrada Văsii|24 iulie 2013

Cărtureşti va deschide, în septembrie şi octombrie, trei noi librării-concept în Bucureşti şi Ploieşti, ajungând la 16 spaţii dedicate cărţilor în ţară.

În Bucureşti, Cărtureşti va fi prezent din septembrie în Băneasa Shopping Center şi din octombrie în Promenada Mall Floreasca.

Deschiderea Cărtureştiului în zona de nord a capitalei a fost doar o chestiune de timp, ţinând cont de numeroasele solicitări primite din partea clienţilor, dar este şi o mare provocare pentru noi. În Bucureşti, imaginea Cărtureşti este asociată iconic cu spaţiul din Arthur Verona, compus din două imobile vechi, cu o amenajare care pune în valoare această moştenire arhitecturală; ataşamentul cititorilor faţă de atmosfera de aici este binecunoscut. Noile deschideri vin însă cu un suflu nou, un design experimental, o imagine diferită.

Daniel Voinea,
Manager Comunicare, Cărtureşti

În Ploieşti, librăria Cărtureşti va fi găzduită de AFI Palace Mall, care se va deschide la începutul lunii octombrie.

Investiție de un milion de euro

Pentru deschiderea celor trei librării s-a realizat o investiţie de aproape un milion de euro în piaţa de carte din România. Acest lucru denotă încrederea pe care o are Cărtureşti în publicul pasionat de lectură, dar şi produse culturale de calitate.

Fiecare librărie Cărtureşti este gândită şi construită pornind de la specificul comunităţii căreia i se adresează. Astfel, fiecare spaţiu este abordat diferit, prin intermediul unor soluţii inovatoare de amenajare, dar şi printr-o selecţie atentă a ofertei.

Pentru a asigura o cât mai bună optimizare a celor trei librării, Cărtureşti a lucrat cu biroul de arhitectură Square One. Același birou  a semnat şi amenajarea librăriilor Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni, din Iaşi şi din Constanţa.

Înfiinţat în anul 2000, lanţul Cărtureşti va ajunge în 2013 la 16 librării-concept.

Foto credit: Librăria Cărturești (Facebook)

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.