Catherine Zeta-Jones, Sean Connery, Meg Ryan, Tom Hanks și Brad Pitt, în august la TNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/catherine-zeta-jones-sean-connery-meg-ryan-tom-hanks-si-brad-pitt-in-august-la-tnt/

Catherine Zeta-Jones, Sean Connery, Meg Ryan, Tom Hanks şi Brad Pitt sunt protagoniştii filmelor de acţiune şi romantice îndrăgite de publicul larg şi apreciate de critici, care vor fi difuzate de TNT în luna august.

Un articol de Liliana Matei|29 iulie 2021

„Capcană pentru hoți/ Entrapment” (foto sus), regizat de Jon Amiel, îi are în prim-plan pe Catherine Zeta-Jones și Sean Connery. Ea este un agent de asigurări, el e un versat hoț de opere de artă. Trimisă de compania la care lucrează să îl găsească și să ajute la prinderea lui, seducătoarea Gin cade victimă propriului joc și se implică emoțional în misiune. Întreaga aventură va putea fi urmărită pe 11 august, de la ora 20:15.

Cei doi actori au primit EFA People’s Choice Award la gala premiilor Academiei europene de film din 1999.

Pentru prima dată la TNT va fi difuzată, pe 18 august, de la ora 20:25, comedia romantică „Mesaj pentru tine/ You’ve Got Mail”, regizată de Nora Ephron, cu Meg Ryan și Tom Hanks în rolurile principale.

Cineva pe lângă care treci pe stradă poate fi deja dragostea vieții tale, este mesajul filmului în care Meg Ryan este proprietara unei librării de cartier, iar Tom Hanks, moștenitorul unui lanț de magazine ce îi amenință afacerea. Ei se îndrăgostesc online, fără a-și cunoaște identitatea.

Pentru acest rol, Meg Ryan a primit, între altele, o nominalizare la Globurile de Aur din 1999.

Pe 25 august, de la ora 22:00, va putea fi urmărită super-producția „Troia/ Troy”, cu Brad Pitt, Eric Bana și Orlando Bloom în distribuție.

Adaptarea poemului „Iliada” al lui Homer, regizată de Wolfgang Petersen, urmărește asaltul asupra Troiei de către forțele unite grecești și face cronica vieții celor implicați în bătălie.

Filmul, care a avut un buget de producție de 175 de milioane de dolari, a fost nominalizat la premiile Oscar, pentru costume, și a fost unul dintre cele mai de succes zece lungmetraje ale anului 2004.

WarnerMedia este o companie lider în domeniul mass-media și al divertismentului care creează și distribuie conținut premium și popular dintr-o gamă diversă de povestitori și jurnaliști talentați, către audiențe globale, prin brandurile sale, inclusiv: HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. Organizația include, de asemenea, suita Xandr de soluții avansate de publicitate concepute pentru a ajuta la îmbunătățirea publicității pentru mărci, editori și consumatori.

WarnerMedia face parte din AT&T Inc. (NYSE: T).

 

 

 

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.