Ce aduce sezonul 8 al emisiunii „#creativ” de la TVR 1?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-aduce-sezonul-8-al-emisiunii-creativ-de-la-tvr-1/

Vineri seara, de la ora 23.00, la TVR 1, în sezonul 8 al emisiunii „#creativ”, vom întâlni tineri remarcabili în domeniile lor: de la design de bijuterie şi design grafic la muzică pop, de la actorie la dans contemporan şi arhitectură.

Un articol de Liliana Matei|9 aprilie 2021

De asemenea, în prima ediție a noului sezon, pe 9 aprilie, cunoaştem şi un comandant de aeronavă care scrie cărți pentru copii.

„La #creativ, am rămas fideli gândului inițial care a dat naștere acestei emisiuni, și anume: să aducem în fața telespectatorilor tineri creativi, remarcabili în ceea ce fac, de cele mai multe ori modești, sinceri, amuzanți și plini de viață. Portretizăm personaje de calitate, care vin să ne confirme și vrem să vă arătăm: dacă reușim să antrenăm creativitatea pe care cu toții o avem, putem duce o viață mai activă și mai frumoasă”, afirmă Claudia Spătărescu, gazda şi realizatoarea emisiunii „#creativ” de la TVR 1.

Printre ediţiile noului sezon, Claudia ne propune o întâlnire cu cantautoarea Ana Coman, „o tânără minunată care îmi arată cât de frumoasă este generația care vine”. De la Eugen Erhan, designer de brand și un artist vizual erudit și talentat, vom afla care este procesul prin care el își accesează și antrenează creativitatea. Eugen este, printre altele, autorul afișului documentarului Colectiv, singurul film românesc nominalizat la Oscar la două categorii. Tot la „#creativ”, Claudia Spătărescu ne promite o ediţie inedită, cu Andreea Lițescu, comandant de aeronavă care scrie cărţi pentru copii. „Şi ne mai îndreptăm în acest sezon spre actorie și dans contemporan, arhitectură și scris. Eu sunt foarte entuziasmată de mixul colorat pe care am reușit să îl avem în acest sezon al emisiunii #creativ˝, mărturiseşte încrezătoare Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii.

Primul episod „#creativ”, cu Mihaela Speranţa Cherciu, designer de bijuterii din ceramică

În prima ediţie a noului sezon „#creativ”, o cunoaştem pe Mihaela Speranţa Cherciu, designer de bijuterii din ceramică. Filmările ne poartă în atelierul său, unde ne explică modul cum se fac bijuteriile din ceramică, dar și în alte locuri dragi ei.

Mihaela s-a format încă din copilărie în domeniul artelor vizuale, a luat lecții de pictură de la 11 ani, iar facultatea a făcut-o la Universitatea Națională de Arte din București, secţia Design Vestimentar. Scurtă vreme a făcut scenografie, iar după o perioadă de 10 ani în care a condus propria galerie de artă, Mihaela a descoperit materialul ceramic și s-a îndrăgostit de el. Este o perfecționistă, caută tehnica absolută în bijuteriile pe care le face, iar anii de formare vizuală și cultura artistică acumulată se remarcă imediat în arta sa. „#creativ” cu Mihaela Speranţa Cherciu se vede la TVR 1 vineri, 9 aprilie, ora 23.00.

Emisiunea „#creativ” atrage şi prin montajul realizat cu extrem de multă agilitate. Fiecare fragment de interviu este filmat din mai multe unghiuri, iar o parte din emisiune continuă să fie filmată cu telefonul mobil, surprinzând, astfel, momente autentice şi pline de haz.

 

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.