Ce-i dorești lui HOP la 25 de ani?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-i-doresti-lui-hop-la-25-de-ani/

Era anul 1998, la Costineşti, când regizorul Cornel Todea, iniţiatorul programului, definea Gala Tânărului Actor HOP ca „teritoriul oferit paradoxului de a te putea afirma pe tine prin şi alături de ceilalţi”, ca „teritoriul oferit îndrăznelii de a fi tu însuţi”, „curajului de a experimenta”.

Un articol de Liliana Matei|18 august 2022

De atunci au trecut 25 de ani. Două decenii și jumătate de când marele HOP al tinerilor actori culege, și învață, și se perfecționează din experiențele artistice cu care se primenește an de an. Sute de actori i-au trecut pragul, lumina reflectoarelor i-a făcut celebri pe ei, și pe HOP.

Radu Afrim, Miklós Bács, Gigi Căciuleanu i-au direcționat apoi traseul lui HOP când pe făgașul spectaculosului, când pe drumul spinos al étude-ului și al lumilor clasice, când pe plaiurile jucăușe ale alchimiei dansActorului. Lui HOP nu i-a fost, însă, frică. A muncit, a repetat, a avut și emoții, a crescut, și, an de an, s-a făcut mai chipeș. Acum are 25 de ani și e bine pregătit să facă față provocărilor care apar la orizont.

Artiștii care și-au legat destinele de HOP răspund azi la întrebarea „CE-I DOREȘTI LUI HOP LA 25 DE ANI?”, cu urări de bine, sugestii, bucurie și zâmbete. Răspunsurile lor sunt disponibile pe Galahop.uniter.ro/galahop-25ani.

„Pentru că HOP este construcția lui ÎMPREUNĂ. Și tot împreună îl vom purta pe HOP cu grijă și entuziasm spre alte decenii de profesionalism, îndrăzneală și speranță. Pentru că, așa cum scria și Ion Caramitru în caietul program al ediției HOP 2000, tinerii noștri actori își găsesc locul oriunde. Actorul total e cel care joacă pe scândură, pe nisip, stând în cap sau chiar în picioare, făcând deliciul publicului de pretutindeni. Asta și așteptăm de la ei! Să fie mereu și oricând tineri talentați, frumoși și să ne ia premiile cu ușurință și elegant. Le doresc succes acum și aici, azi și totdeauna”, transmite UNITER, organizatorul Galei HOP.

Foto: afisul GALEI HOP 2022, realizat de Iulian Drăghici

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.