Ce premiere putem vedea în acest weekend în cinematografe?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-premiere-putem-vedea-in-acest-weekend-in-cinematografe/

Astăzi intra în cinematografele româneşti mult aşteptatul thriler al lui Bogdan Mirică, “Câini”, laureat la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard, noul film al lui Antoine Fuqua, “The Magnificent Seven / Cei Şapte Magnifici” , animaţia “Storks/Berzele şi producţie istorică “Birkebeinerne/Ultimul Rege”, propunerea Norvegiei la Premiile Oscar 2017.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2016

Ce premiere putem vedea în acest weekend în cinematografe?

The Magnificent Seven/Cei Şapte Magnifici

The Magnificent Seven/Cei Şapte Magnifici”, cea mai recentă producţie a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures şi Columbia Pictures, este o readaptare modernă a unei poveşti clasice într-un western de acţiune ce redă povestea a şapte pistolari justiţiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiţi.

În regia lui Antoine Fuqua, filmul spune povestea locuitorilor unui sat mexican care se văd nevoiţi să apeleze la ajutorul a şapte pistolari pentru a scăpa de o gaşcă de bandiţi ce îi exploatează si îi terorizează.

Storks/Berzele

Una dintre cele mai aşteptate animaţii ale anului, Berzele va fi disponibilă în cinematografele din toată ţara şi în versiunea dublată în limba română. Berzele aduc bebeluşii la părinţi… sau cel puţin aşa obişnuiau să facă. Acum livrează colete pentru compania globala Cornerstore. Junior, cea mai silitoare barză din companie, urmează să fie promovat când, din greşeală, activează maşina de produs bebeluşi aducând pe lume o fetiţă absolut adorabilă.

Disperat să livreze mica minune înainte să afle şeful de eroare, Junior pleacă într-o expediţie neautorizată alături de prietena sa Tulip, singurul om de pe Muntele Berzelor. Călătoria iniţiatică nu va duce doar la întregirea unei familii, ci le va ajuta pe berze să revină la adevărata lor misiune pe Pamânt.

Câini

Regizorul debutant Bogdan Mirică spune o poveste violentă de la graniţa cu Ucraina, unde întinderile pustii de pământ necultivat sunt teritoriul traficanţilor şi al contrabandiştilor. Un tânăr (Dragoş Bucur) venit la Bucureşti află cu surprindere că bunicul său decedat nu doar că era proprietarul unui teren extrem de vast, ci şi şeful gangsterilor. Prins între aghiotanţii acestuia, care se luptă să păstreze afacerea, şi propriile planuri de viitor, eroul va trebui curând să facă o alegere.

Filmul a fost distins, anul acesta, la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard

Birkebeinerne/Ultimul Rege

În anul 1206, Norvegia este sfâșiată de un război civil. Fiul ilegitimm al regelui, bebelușul Håkon Håkonsson, pe care jumătate din regat îl vrea mort, este păzit cu sfințenie și în secret de doi bărbați. O poveste care a schimbat cursul istoriei Norvegiei.

Filmul care va reprezenta Norvegia la Premiile Oscar 2017, îl are în distribuţie pe Kristofer Hivju, actorul devenit o celebritate mondială după rolul din serialul Urzeala tronurilor.

Foto: Premiere cinematografice – facebook

01
/04
/15

SPECIAL ZIARUL METROPOLIS. Că sunt intimidant de frumoase și copleșitor de talentate este o banalitate. Ele sunt, de fapt, zeițe coborâte printre noi, muritorii. Datorită lor e imposibil să nu iubești filmul francez de ieri sau de azi, cu toate aerele lui de superioritate.

01
/04
/15

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt așteptați la Sala ARCUB cu ocazia celei de-a treia ediții a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea și efectele acesteia.

31
/03
/15

"Verigheta", de Gabriel Achim, "Cristian", de Doina Ruşti, şi "Dumneavoastră, tu", de Bogdan Theodor Olteanu, se numără printre cele 16 scurtmetraje incluse în secţiunea necompetitivă Short Film Corner, un eveniment dedicat profesioniştilor din cinema la Festivalul de Film de la Cannes.

31
/03
/15

Icon production va lansa joi 2 aprilie, în trei cinematografe din capitală, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE în regia lui Daniel Sandu”. În cadrul programului vor fi proiectate producțiile realizate de tânărul regizor Daniel Sandu: “Numărătoarea manuală”, “Vocea a doua”, “Cai Putere”.

31
/03
/15

Filmul "Closer to the Moon", de Nae Caranfil, a fost marele câştigător al galei, după ce a obţinut nouă premii Gopo din 12 nominalizări. Filmul lui Caranfil a mai obţinut, printre altele, trofeele pentru cel mai bun scenariu şi pentru cel mai bun regizor. Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor.

31
/03
/15

Câștigătorii îi știți: Nae Caranfil și „Closer to the Moon” au obținut cele mai importante premii, inclusiv pentru cel mai bun film, la Gala Gopo 2015. Însă vă propunem câteva frivolități subiective „la cald” din sala Studio a Teatrului Național din București.

30
/03
/15

81 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a noua ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc astăzi, începând cu ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Național București. Prezentatorii Galei din acest an sunt actorii Paul Ipate și Diana Cavallioti.

30
/03
/15

Compania Sony a lansat primul trailer al noului film din seria James Bond, intitulat ”Spectre”, rolul celebrului agent 007 fiind jucat de actorul Daniel Craig. În momentul de faţă nu se cunosc multe detalii despre acţiunea filmului. Conform sumarului oficial al intrigii, ”un mesaj criptic” din trecutul lui James Bond îl trimite să descopere o organizaţie sinistră, informează Huffington Post.

29
/03
/15

Regina Maria, într-un reportaj de un minut, realizat în 1934, la castelul Bran. Filmată în timp ce se plimbă prin grădină, îmbrăcată în costum naţional. Sau alături de Stan şi Bran, cei doi cai ai ei. Sau în timp ce îşi face cumpărăturile în piaţa din sat.

29
/03
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE În „Meandre” (1967), unul dintre cele mai îndrăznețe și inovatoare filme ale cinematografiei române, Mircea Săucan reinventează după propria sensibilitate timpul şi spaţiul.

28
/03
/15

Marți, 31 martie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), va avea loc primul eveniment din seria „ArtIntro”. Invitatul primei întâlniri va fi criticul Andrei Rus, care propune vizionarea filmului Toată lumea din familia noastră, regia Radu Jude. Proiecția va fi urmată de discuții cu publicul despre cum poate fi înțeles filmul și despre modul în care a fost realizat.

27
/03
/15

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din București, împlinește doi ani de existență astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicația a încercat să-și ridice standardul și să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar și cele mai prestigioase site-uri quality din România.