Cel mai important eveniment de solidarizare din Romania are loc vineri in Bucuresti
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-important-eveniment-de-solidarizare-din-romania-are-loc-vineri-in-bucuresti/

Cel mai important eveniment de solidarizare îşi face simţită prezenţa în Bucureşti. Pentru că împreună putem face lucruri bune şi putem schimba ceva. Susţinem şi vă invităm la UN MILION DE STELE! Asociaţia Caritas Bucureşti vă invită să participaţi vineri, 12 octombrie 2012, la cel mai important eveniment de solidarizare din România – Un Milion […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Cel mai important eveniment de solidarizare îşi face simţită prezenţa în Bucureşti. Pentru că împreună putem face lucruri bune şi putem schimba ceva.

Susţinem şi vă invităm la UN MILION DE STELE!

Asociaţia Caritas Bucureşti vă invită să participaţi vineri, 12 octombrie 2012, la cel mai important eveniment de solidarizare din România – Un Milion de Stele, un eveniment al tău, al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. În Capitală evenimentul va avea loc în parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), începând cu orele 17.00.

Evenimentul, organizat anual de toate organizaţiile Caritas din România, oferă fiecăruia dintre noi şansa de implicare şi participare activă la construirea unui viitor mai bun. Anul acesta aprindem o lumânare, aprindem o stea şi împlinim dorinţa copiilor în nevoie.

Conceptul evenimentului „Un Milion de Stele” a fost preluat din reţeaua Caritas Europa şi a pornit din dorinţa de a sensibiliza cât mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate faţă de grupurile vulnerabile şi marginalizate din punct de vedere social. Gestul de solidaritate constă în aprinderea de lumânări amenajate sub forma unei stele într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil în pericol de abandon familial, de abandon şcolar sau un copil exclus din societate din cauza unor dizabilităţi. Evenimentul se bucură de la an la an de o rezonanţă din ce în ce mai mare, astfel încât în anul 2011 au fost aprinse lumânări simultan în 30 de localităţi din România, cu o participare de peste 20.000 de susţinători în toată ţara.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

15
/01
/24

Scriem cuvinte în grabă, le rostim în grabă. Folosim adesea structuri gramaticale greşite, preluate multe dintre ele din mass-media şi propagate cu o viteză uimitoare. Pe Facebook, pe whatsApp, aruncăm cuvinte, propoziții, toate scrise rapid și cel mai adesea fără grijă. Corectitudinea exprimării nu prea mai interesează pe nimeni.

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.