Cel mai recent spectacol al lui Bobi Pricop, în avanpremieră la Teatrul Naţional din Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-recent-spectacol-al-lui-bobi-pricop-in-avanpremiera-la-teatrul-national-din-bucuresti/

La Teatrul Naţional din Bucureşti, tânărul regizor Bobi Pricop a montat la începutul acestui an „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, spectacol ce are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens. Se jocă în avanpremieră pe 22 şi pe 23 ianuarie.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2016

Bobi Pricop este cunoscut publicului din Bucureşti prin două spectacole: “Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, examen de licenţă pentru UNATC şi preluat de Teatrul Act Bucureşti în 2011 şi “Contra progresului” de Esteve Soler, spectacol care, la fel ca şi primul, a fost produs în UNATC şi preluat de către Teatrul L.S. Bulandra, în 2013.

„O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii” este, prin urmare, prima producţie realizată special pentru un teatru din Bucureşti, anume Teatrul Naţional.

Deşi a absolvit Secţia de Regie a UNATC-ului doar în urmă cu câţiva ani (2011), Bobi Pricop a reuşit să-şi treacă în palmares participări la prestigioase festivaluri internaţionale: Edinburgh Fringe (2015), Bienala de Dramaturgie „New plays from Europe” de la Wiesbaden, Germania (2014) unde a obţinut şi premiul publicului pentru spectacolul “Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, montat la Teatrul Naţional “Marin Sorescu”, Craiova, Festival d’Avignon, cu spectacolul “Amalia respire profondment” de Alina Nelega, montat la Théâtre Les Déchargeurs, Paris în 2013, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (2012), Festivalul Demoludy Olsztyn Polonia, Festivalul Naţional de Teatru, Skupi Festival Macedonia (2012) etc.

La Teatrul Naţional din Bucureşti a montat la începutul acestui an „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, spectacol ce are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume şi distins cu 17 premii literare prestigioase.

Pentru această producţie, Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian, unul dintre cei mai tineri, puternici şi inventivi scenografi ai ultimilor ani. Cei doi s-au întâlnit anul trecut la Teatrul Naţional din Craiova, unde au colaborat pentru producţia spectacolului „Rinocerii” de Eugen Ionesco, al celebrului Robert Wilson, Bobi Pricop ca asistent de regie, Adrian Damian ca scenograf-asociat.

Atât videoproiectiile (realizate de Dan Adrian Ionescu şi Mizdan) cât şi muzica (semnată Alexei Turcan) au un rol extrem de bine conturat în spectacolul Naţionalului.

Regizorul a distribuit în rolul principal un actor tânăr, puţin cunoscut publicului din Bucureşti: Ciprian Nicula, nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, în cadrul Galelor UNITER.

Ciprian îl interpretează pe Christopher John Francis Boone, un băieţel de 15 ani, un adolescent special care se defineşte drept un „matematician cu oareşce dificultăţi comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care ştie sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenuşii îl pot dezlega.

Alături de Ciprian Nicula, în scenă sunt Emilian Oprea – cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Brăila, dar şi datorită peliculei „De ce eu?” realizată de Tudor Giurgiu, în care joacă rolul principal, Ana Ciontea – remarcabila actriţă de teatru şi film, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu.

INFO

Spectacolul realizat la Teatrul Naţional Bucureşti se joacă în AVANPREMIERĂ vineri şi sâmbătă (22 şi 23 ianuarie 2016), de la ora 20.00, la Sala Pictura.

Biletele în format fizic se pot achiziţiona de la Agenţia de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Bălcescu Nr. 2), dar şi online, de pe platforma www.mystage.ro.

Mai multe informaţii puteţi afla accesând pagina de facebook a spectacolului – www.facebook.com/ointamplareciudatacuuncainelamiezulnoptii sau site-ul www.tnb.ro.

FOTO: Adi Bulboacă

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.