Cele mai aşteptate filme ale anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-asteptate-filme-ale-anului-2013/

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com. Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com.

Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache şi pe Diana Avrămuţ, spune povestea unui regizor care realizează noul său film, în format digital.

„Aflat în postproducţie din decembrie (2012, n.r.), filmul va fi cel mai probabil lansat la festivalul care i-a adus faimă (Festivalul de la Cannes, n.r.), poate în secţiunea Un Certain Regard, pentru a doua oară, dacă nu este primit în competiţia oficială”, scrie ioncinema.com

Un interval de nouă minute” s-a clasat pe locul al şaptelea în Top 100 cele mai aşteptate filme ale lui 2013, înaintea unor titluri semnate de Jim Jarmusch, Michel Gondry, Spike Lee, Pedro Almodovar şi Terrence Malick.

Filmul „The Necessary Death of Charlie Countryman”, debutul lui Fredrik Bond, cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Melissa Leo în distribuţie, s-a clasat pe locul al 61-lea în acest top. „The Necessary Death of Charlie Countryman” a fost filmat la Studiourile MediaPro din Buftea, anul trecut, şi va rula în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în februarie.

Cel mai nou titlu al lui Terry Gilliam, „The Zero Theorem”, filmat în întregime la Bucureşti, tot la Studiourile MediaPro, se regăseşte cu şapte locuri sub „The Necessary Death of Charlie Countryman”, pe poziţia a 68-a. Din distribuţia filmului fac parte Christoph Waltz, Matt Damon, Ben Whishaw, Tilda Swinton, David Thewlis şi Mélanie Thierry. Gilliam a introdus în film locuri-simbol ale Bucureştiului, precum Ateneul Român şi Calea Victoriei.

În prezent, filmul este în postproducţie şi se pare că premiera (în cinematografe, n.r.) ar fi programată pentru luna decembrie. Cu o asemenea distribuţie, predicţiile duc spre festivaluri de film uriaşe, precum cele de la Cannes, Veneţia şi Toronto„, scrie ioncinema.

În topul celor mai aşteptate filme ale anului 2013 au mai fost incluse „Knight of Cups”, de Terrence Malick (locul 13), „Paradise. Hope”, de Ulrich Seidl (17), „Old Boy”, de Spike Lee (36), „Mood Indigo”, de Michel Gondry (31), şi „Only Lovers Left Alive”, de Jim Jarmusch (39).

Pe primul loc al topului se află „Nymphomaniac”, de Lars Von Trier.

 

 

Sursa: Mediafax

12
/07
/16

Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac continuă seria de concerte în această vară, în clădiri unice de patrimoniu din România. Concertele SoNoRo Conac vor oferi un bun prilej iubitorilor de muzică și de arhitectură, să călătorească în țară pentru a se bucura de o minunată împletire a celor două arte.

12
/07
/16

Şi-am putea continua urmuzian, de vară: pelicanul sau babiţa? Bruce Lee sau Van Damme? Messi sau Cristiano Ronaldo? La ultima interogaţie răspunsul tocmai s-a simplificat.

11
/07
/16

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.

11
/07
/16

Ziarul Metropolis a demarat campania „Noua generaţie de aur“, prin intermediul căreia îşi propune să vă prezinte interviuri cu actori de elită ai României – cu acele nume care redimensionează idealurile „Generaţiei de aur“ a teatrului şi a filmului românesc.

11
/07
/16

Portugalia este regina Europei din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să recunoaştem că regina balului de la finalul turneului a fost molia, multiplicată în câteva sute de mii de exemplare. Ca orice oaspete nepoftit, a fost prezentă în toate momentele cheie ale finalei, de la fluierul de start până la accidentarea lui Ronaldo, golul lui Eder şi decernarea trofeului.

10
/07
/16

CRONICĂ DE CARTE Alexandru Solomon nu este doar unul din cei câţiva autori importanţi de filme de nonficţiune din România şi coordonatorul unui festival de gen (One World). Dar este şi un foarte interesant comentator al ideilor despre cinema, aşa cum o dovedeşte pasionanta sa carte „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”.

10
/07
/16

În versiunea sa portugheză a Şeherazadei, cineastul Miguel Gomes include un episod, inventat sau stilizat, în care un cocoş este adus în faţa justiţiei pentru a-şi justifica infracţiunea în formă continuată. Mai exact, pasărea nărăvaşă din Resende (orăşel din districtul Viseu, care nu-i în Maramureş, deşi sună la fel) tulbura prematur liniştea matinală a locuitorilor.

10
/07
/16

Casa de Producție TVR vă invită ca pe tot parcursul anului 2016 să fiți parte din proiectul Shakespeare 400. Vă va aduce în case montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță. În 11 iulie se va difuza spectacolul cu numărul 8: OTHELLO.

10
/07
/16

Teatrul Naţional Iaşi anunţă un final de stagiune al excelenţei. Pe scena Sălii Mari, pe 10 şi 12 iulie, de la ora 19.00, va avea loc un eveniment teatral deosebit: ,,GOLDBERG SHOW. Facerea lumii şi alte întâmplări”, cu Marcel Iureș în rolul principal.

08
/07
/16

Sâmbată și duminică, pe 16 și 17 iulie, cele mai înverzite locuri din centrul capitalei, Grădina Verona, J’ai Bistrot și Grădina Sticlarilor, se deschid pentru publicul din oraș cu activități informative și reacreative, produse și meșteri care manifestă alternativa organică a vieții de oras: ORGANIC DAYS – festival de trai simplu, frumos și sănătos.