Cele mai furate carti din librării în 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-furate-carti-din-librarii-in-2013/

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

Un articol de Petre Ivan|24 decembrie 2013

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

În urma unui inventar realizat recent la librăria Humanitas de la Kretzulescu, printre cele mai furate titluri se numără „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, scrisă de Gabriel Liiceanu. Pe locul al treilea se află volumul „Faţă către faţă, întâlniri şi portrete”, de Andrei Pleşu.

Totodată, cartea „Lumea secretă a nomenclaturii”, scrisă de Vladimir Tismăneanu, se află în topul preferinţelor hoţilor din librării, la fel ca şi „Ochiul căprui al dragostei noastre”, de Mircea Cărtărescu.

În plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt „articole non-carte”: cărţi poştale, magneţi, semne de carte şi sacoşe.

De asemenea, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie. Astfel, „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, sunt pe primele poziţii în topul preferinţelor hoţilor.

Foarte aproape în top vin albumele de artă, precum „Istoria frumuseţii” şi „Istoria urâtului”, de Umberto Eco, albume al căror preţ se ridică în jurul valorii de 100 de lei.

Cele mai furate carti

Totuşi, potrivit reprezentanţilor librăriilor Humanitas, numărul furturilor din librării a scăzut în ultima perioadă, datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.

Pe de altă parte, volumul „Fii demn”, de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, din lanţul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti, informează Mediafax.

Volumele auto şi atlasele şcolare la mare căutare

Hoţii de cărţi din aceste librării au fost interesaţi în anul 2013 atât de cărţile de beletristică, de volumele auto, cât şi de manualele şi atlasele şcolare.

Pe locul al doilea în topul celor mai furate cărţi în anul 2013 din Compania de Librării Bucureşti se situează „Memorii volumul II: Drama României văzută din exil”, de Cicerone Ioaniţiu, care descrie efortul celor care, rămaşi fideli conştiinţei proprii şi valorilor morale, au dus din exil o luptă inegală împotriva regimului comunist din România.

În top, pe poziţia a treia, se situează romanul scris de Ileana Vulpescu – „Noi, doamna doctor, când o să murim?”, iar pe locul al patrulea se află „Auto test. Obţinerea şi redobândirea permisului de conducere «13 din 15», de Dan Chiriac.

„Întrebări şi teste pentru camioane şi autobuze C+D” ocupă poziţia a cincea, iar volumul „Algebră, geometrie clasa a VIII a 2/2011 ed.16”, de Radu Gologan, se află pe locul al şaselea.

Volumele „Chimie XII C2”, de Sanda Fătu, şi „Chimie clasa a VII-a – ed. II”, de Cornelia Gheorghiu, ocupă a şaptea, respectiv a opta poziţie, notează Mediafax.

Cartea „Elefanţii nu uită”, de Agatha Christie, ocupă poziţia a noua în topul celor mai furate cărţi din Compania de Librării Bucureşti, iar „Atlas şcolar de biologie zoologic”, de Florica Tibea, ocupă locul al zecelea.

Foto cu cele mai furate carti din librării în 2013 –  „De ce este Romania altfel” (Humnaitas.ro), „Fii demn” (Companiei de Librarii București)

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.

06
/11
/20

„Bine ai venit în America!” de Linda Boström Knausgård, „Wuhan. Jurnal dintr-un oraș în carantină” de Fang Fang și „Zâmbește” de Roddy Doyle sunt trei dintre cărțile pe care vi le recomandăm în această lună. Două romane a căror acțiune are pe fundal orașul Napoli completează lista.

06
/11
/20

Editura Nemira lansează autobiografia legendarului muzician Carlos Santana – Tonul universal, în colecția Yorick de arte ale spectacolului, tradusă de Mihaela Ioncelescu. În 1967, la San Francisco, după doar câteva săptămâni de la Vara Iubirii, un tânăr chitarist mexican urcă pe scenă la Fillmore Auditorium și cântă un solo de neuitat. Doi ani mai târziu, după un concert legendar la Woodstock, întreaga lume îl știe pe Carlos Santana.

04
/11
/20

La finalul acestei săptămâni, Editura Pandora M le dă întâlnire online cititorilor cu scriitorii Marius Chivu și Bogdan-Alexandru Stănescu, într-un dialog în „VERSIUNE NEEDITATĂ”, față în față, în cadrul căruia cei doi invitați vor vorbi cu franchețe despre literatură, despre povești și zeii lor, despre supraviețuire prin literatură și despre supraviețuirea literaturii în „vremea holerei”.

01
/11
/20

Boualem Sansal se întoarce în librăriile din România cu o distopie-avertisment despre extremismul religios și pericolul pe care el îl reprezintă la adresa libertății.

30
/10
/20

Editura Art a publicat în această toamnă, într-o nouă ediție, a III-a, romanul „Preaiubita”, al americancei Toni Morrison, deținătoare a Premiului Pulitzer pentru Ficțiune și a Premiului Nobel pentru Literatură. O carte de o forță ieșită din comun, semnată de una dintre cele mai mari scriitoare din toate timpurile.

29
/10
/20

În această toamnă, Editura Humanitas Fiction a publicat, în colecția „Raftul Denisei”, prima ediție a romanului „Istoria apelor” de Maja Lunde, autoarea bestsellerului „Isoria albinelor”. Vă invităm să parcurgeți un fragment din noua carte. în centrul căreia regăsim natura și complexitatea spiritului uman!

26
/10
/20

„Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu” este un volum captivant despre Asia Orientală, apărut în această lună la Editura Humanitas, din care vă oferim o povestire în exclusivitate. Ediția include ilustrații de Mihail Coșulețu.

26
/10
/20

Pentru lecturile din serile lungi de toamnă, vă propunem un roman nominalizat la Premiul Strega 2019, recent apărut și în limba română, la Editura Polirom: „Adio, fantasme”, de Nadia Terranova (traducere din italiană de Cerasela Barbone).

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

09
/10
/20

Curtea Veche Publishing a lansat volumul „Splendidul mistreț” de Péter Demény. Un poem în proză învăluit într-o atmosferă de basm, o lectură inedită într-un format de buzunar, potrivit pentru orice iubitor de literatură.

08
/10
/20

Romanele „Povestea slujitoarei” de Margaret Atwood și „Oameni anxioși” de Fredrik Backman, din colecția „musai” a Editurii Art, și autobiografia lui Elton John, recent apărută în limba română la Editura Publica, sunt trei dintre recomandările de lectură pe care vi le propunem în această lună.