Celebrul scriitor Eric Emmanuel Schmitt își întâlnește publicul la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-scriitor-eric-emmanuel-schmitt-isi-intalneste-publicul-la-teatrul-metropolis/

Spectatorii Teatrului Metropolis vor avea parte de câteva surprize de proporţii, pe 25 octombrie 2018. După reprezentaţia spectacolului „Copilullui Noe”, în regia lui Chris Simion-Mercurian, din cadrul celei de-a 28-a ediţii a FNT, publicul va avea ocazia de a participa la un dialog liber cu scriitorul şi dramaturgul franco-belgian Eric Emmanuel Schmitt.

Un articol de Petre Ivan|19 octombrie 2018

Eric Emmanuel Schmitt, care va fi prezent în București la invitația reprezentanților FNT, se pregătește pentru o întâlnire inedită cu publicul Teatrului Metropolis. Mai precis, seara de joi, 25 octombrie 2018, vine la „pachet” cu un program cu totul special.

Începând cu ora 18:00, celebrul autor li se va alătura spectatorilor prezenți, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis, la prima reprezentație a spectacolului „Copilullui Noe”, adaptat de către regizoarea Chris Simion-Mercurian după romanul omonim ce poartă semnătura acestuia și care este inclus îns eria de bestselleruri, la nivel internațional, denumită  „Ciclul invizibilului”.

La finalul spectacolului, publicul va putea interacționa cu membri ai echipei spectacolului, cu Eric Emmanuel Schmitt și cu directorul artistic al FNT, Marina Constantinescu, iubitorii de teatru fiind astfel invitați să participe la un dialog liber.

Copilul lui Noe

„Eric-Emmanuel Schmitt este unul dintre autorii contemporani cu care rezonez cel mai bine. Faptul că a acceptat invitaţia de a vedea «Copilul lui Noe» este mai mult decât o onoare… este o BUCURIE. Cu atât mai mult cu cât, în cariera mea, acest spectacol a deschis un nou drum. Repetând în perioada chimio-terapiei, am descoperit că teatrul nu înseamnă numai pasiune, ci, în primul rând, iubire”, a declarat regizoarea Chris Simion-Mercurian, care semnează și traducerea și dramatizarea spectacolului de succes „Domnul Ibrahim șiflorile din Coran”, după Eric-Emmanuel Schmitt.

„Copilullui Noe”, din distribuția căruia fac parte Marius Manole, Vlad Logigan, Alexandru Sinca, Carla Maria Teaha, Marian Râlea și Maia Morgenstern, va fi jucat și pe 26 octombrie 2018, de la ora18:00, tot în Sala Olga Tudorache. Este vorba despre una dintre cele trei producții ale Teatrului Metropolis , care se află în selecția oficială a celei de-a 28-a ediții a FNT.

Spectacolul regizat de către Chris Simion-Mercurian prezintă, într-o manieră emoționantă, povestea unui copil evreu care este nevoit, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, să stea ascuns, pentru a nu fi capturat de Armata nazistă. Accentul se pune asupra unei probleme apăsătoare, respective păstrarea identității entice și religioase, într-o perioadă istorică sumbră pentru comunitatea evreiască.

Alte două producții de succes, prezentate în cadrul FNT 2018

În cadrul FNT 2018,Teatrul Metropolis prezintă, pe lângă „Copilullui Noe”, încă două producții excepționale, „Pentru o mai bună înţelegere”, de  Mimi Brănescu, și „Hamlet”, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză.

Spectacolul „Pentru o mai bună înțelegere”, de Mimi Brănescu, va fi jucat vineri, 19 octombrie 2018, de la ora 21:00, dar și sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 17:00, în Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis. Acesta prezintă o poveste nuanţată, al cărui fir îi poartă pe spectatori de la candoare la ipocrizie, de la subtila ironie la momentele debordantde comice.

Producția „Hamlet”, de William Shakespeare, în direcția de scenă Victor Ioan Frunză, poate fi văzută duminică, 21 octombrie 2018, dar și luni, 22 octombrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Centenar a Teatrului Metropolis. Publicul va descoperi o dramă de familie, ce reușește să facă mai mult decât să emoționeze. „Hamlet” cutremură. Trezește.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Teatrului Metropolis (www.teatrulmetropolis.ro) și pe cel al Festivalului Național de Teatru (www.fnt.ro).

************************

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se desfășoară în Bucureşti, înperioada 19 – 28 octombrie 2018, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, șiîi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

Foto: Eric Emmanuel Schmitt – facebook

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.