Centrul Cultural LUMINA reia spectacolele cu public în sală (capacitatea de 50%)
https://www.ziarulmetropolis.ro/centrul-cultural-lumina-reia-spectacolele-cu-public-in-sala-capacitatea-de-50/

Pe 22 şi 23 mai, de la ora 19.00, la Sala Iosif Naghiu a Teatrului Dramaturgilor Români vor avea loc primele două reprezentaţii din 2021 ale spectacolului „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, realizat în coproducţie de Centrul Cultural LUMINA şi Teatrul Dramaturgilor Români.

Un articol de Liliana Matei|20 mai 2021

În distribuție, artiști emblematici ai scenei din București: Adrian Nicolae, Sorin Miron, Alexandru Pavel, George Costin, Nicoleta Hâncu, Andrei Huțuleac, Corina Moise, Mihaela Velicu, Codrin Boldea,

Scenografia: Adriana Grand. Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză.

Într-un mic orășel de provincie, într-o gară în care nu opresc trenurile rapide, existența blândă și predictibilă a localnicilor este răvășită de sosirea unei scântei din „lumea mare”.

O străină fără bilet și fără acte, fugită din cazino de lângă bărbatul ei, aduce cu ea parfumul subtil și periculos al distracției celor bogați. În brațele unui timid profesor de astronomie, Mona, o stea a sălilor de bal bucureștene, cunoaște dragostea cea mare. Cea adevărată. Cea cosmică. Și o stea primește un nume.

Foto: Nicoleta Hâncu în rolul Necunoscuta

Credit foto: Adriana Grand

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.