„Cenuşăreasa”, în viziunea scenică a lui Felix Alexa, în premieră la Teatrul Ţăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/cenusareasa-in-viziunea-scenica-a-lui-felix-alexa-in-premiera-la-teatrul-tandarica/

Regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Ţăndărică, după succesul cu „Scufiţa Roşie”, cu o nouă viziune a îndrăgitei poveşti „Cenuşăreasa”, care va avea premiera pe 10 mai.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2019

Teatrul Ţăndărică prezintă un spectacol, la sala din strada G-ral Eremia Grigorescu nr. 24 (Piaţa Lahovari), într-un stil vizual care atrage publicul de toate vârstele, cu păpuşi de mari dimensiuni şi elemente contemporane gândite de scenografii Marian Sandu şi Oriana Pelladi.

Spectacolul lui Felix Alexa reuşeşte să surprindă lumea de azi cu dorinţele, interesele şi preocupările ei printr-un scenariu plin de haz, presărat cu numeroase momente muzicale.

Povestea „Cenuşăresei” conduce spectatorul spre o morală care întăreşte puterea faptelor bune şi reuşeşte să cucerească publicul de toate vârstele.

„Cenuşăreasa este un spectacol modern, al acestei noi generaţii care accesează de foarte mici internetul, pentru orice informaţie. O generaţie surprinzătoare, chiar şi pentru părinţi. În acelaşi timp însă, mi-am dorit o reîntoarcere  la emoţii şi senzaţii adevărate, profunde, la comunicare sufletească, lucruri de care tehnologia modernă ne îndepărtează din ce în ce mai mult. Cenuşăreasa mea vorbeşte despre iubire, ca sentiment esenţial ce dă sens vieţii. Iubirea, care poate fi percepută de copii sau adulţi ca o stare binefăcătoare ce apare uneori din senin şi schimbă destine. Am reinterpretat celebrul basm gândindu-mă la sensibilitatea şi lumea înconjurătoare a copiilor de azi, la inteligenţa lor, uneori surprinzător de matură. O „Cenuşăreasă” a timpurilor noastre, agitate şi imprevizibile, în care singura alternativă rămâne evadarea din realitate în iluzii şi poveşti teatrale”, spune Felix Alexa.

Foto: Cenusareasa – Teatrul Ţăndărică

18
/05
/15

Filmul câștigător al marelui premiu Pelicam 2014, “My Name is Salt” (Elveția/India, 2013), va fi proiectat joi, 21 mai, în grădina J’ai Bistrot din București. Pelicam, Festivalul Internațional de Film pentru Mediu și Oameni, intră pe ultima sută de metri până la cea de-a patra ediție care se întinde, de data asta, pe patru zile și are loc între 11 și 14 iunie 2015.

18
/05
/15

Actorul şi prezentatorul TV Pavel Bartoş se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi se va întâlni cu publicul marţi, de la ora 19.00, la librăria Bizantină din Bucureşti, unde va prezenta recomandările sale de carte, în cadrul campaniei "Librar pentru o zi".

17
/05
/15

CRONICĂ DE FILM După noul (dar, în esență, vechiul) „Mad Max: Fury Road”, 90% din regizorii hollywoodieni de blockbustere ar trebui demiși pentru lipsă flagrantă de imaginație, într-atât de sterpe par filmele lor în comparație cu spectacularul dezinvolt al lui George Miller.

16
/05
/15

CRONICĂ DE FILM Prezentat recent în cadrul Festivalului Filmului European și anunțat pentru septembrie în cinematografe, „Autoportretul unei fete cuminți”, scris și regizat de Ana Lungu, este un film inedit – în peisajul cinematografiei române –, care surprinde prin finețea mizanscenei, rafinamentul dialogurilor și tratarea dedramatizată a narațiunii.

16
/05
/15

Se conturează, deja, un fenomen în teatrul românesc: tinerii de la “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. Pentru cei care cunosc istoria recentă: Râmnicu Vâlcea devine noua Brăilă.

16
/05
/15

Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad a ajuns la a treia ediție. Dar adevărul este că e a treia ediție sub pălăria acestui concept, căci Festivalul ITN moștenește de fapt vechiul Festival “Underground” (numit, în ultimii săi ani, “Eurounderground”). Vorbim, deci, despre o tradiție de decenii în nișa alternativului.

16
/05
/15

Descoperă lumea de dincolo de gratii într-o nouă ediție CineȘoc: miercuri, 20 mai, începând cu ora 19.00, iubitorii de cinematografie de calitate sunt așteptați la Sala ARCUB din strada Batiște nr. 14. Filmul lunii mai este tulburătorul Starred Up (2013), o dramă intensă și convingătoare despre viața din penitenciare. 

15
/05
/15

Sunt puține spectacole de teatru care ajung, fie că își propun sau nu, la un adevăr atât de radical: există creaturi care ar trebui omorâte nu o dată, ci de mai multe ori, și tot nu ar fi de ajuns. “Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas” merge până la acest capăt.

15
/05
/15

Una din primele versiuni ale lucrării "Muza adormită", de Constantin Brâncuşi, s­-a vândut cu suma de 9,125 milioane de dolari, joi seară, la New York, într­-o săptămână marcată de vânzări record în lumea artei, şi va rămâne în continuare într-o colecţie privată americană.

15
/05
/15

"Un etaj mai jos", de Radu Muntean, selectat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, beneficiază de critici elogioase, editorii The Hollywood Reporter afirmând că pelicula "este puternică, tăioasă şi revoluţionară", în timp ce Variety spune că "este un anti-thriller captivant".

15
/05
/15

Casanova, amantul etern al Italiei, își povestește memoriile. Știați că în copilărie și-a dorit să devină preot și că purta conversații cu Voltaire și Rousseau?

15
/05
/15

Creatorul legendarei francize post-apocaliptice „Mad Max”, genialul George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce, din 15 mai, pe marile ecrane „Mad Max: Drumul Furiei”, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.