Christian Bale abandonează proiectul lui Michael Mann despre Enzo Ferrari
https://www.ziarulmetropolis.ro/christian-bale-abandoneaza-proiectul-lui-michael-mann-despre-enzo-ferrari/

Christian Bale a abandonat proiectul cinematografic despre viaţa constructorului de maşini Enzo Ferrari, pe care plănuieşte să-l regizeze Michael Mann. Actorul galez în vârstă de 41 de ani a fost obligat să renunţe la film din cauza riscului de a-şi asuma din nou o mare transformare fizică.

Un articol de Petre Ivan|18 ianuarie 2016

Cunoscut pentru ușurința de a-și crește masa musculară (American Psycho, sau trilogia Batman în regia lui Christopher Nolan), de a lua în greutate (American Hustle) sau de a slăbi extrem (The Machinist), Christian Bale ar fi trebui să se îngrașe prea mult pentru a fi gata pentru filmările din primăvară.

Însă specialiștii i-au recomandat să renunțe pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, notează publicația.

Pentru filmul The Machinist (2004), Bale a slăbit 28 de kilograme. „Am mereu nevoie de un motiv bun pentru a-mi schimba greutatea, dar acum trebuie să mă gândesc la sănătatea mea”, a mărturisit actorul.

Michael Mann, care pregătește de 15 ani filmul, caută deja un înlocuitor pentru a-l interpreta pe Ferrari. Proiectul despre fondatorul scuderiei Ferrari, bazat pe un scenariu scris de Troy Kennedy-Martin (The Italian Job), nu se va opri iar studioul Paramount Pictures are vedere mai multe nume de actori pentru acest personaj.

Subiectul filmului se inspiră din cartea scriitorului Brock Yates, intitulată Enzo Ferrari, The Man, The Cars, The Races.

Foto: Christian Bale – cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.