„Christopher Robin şi Winnie de Pluş”, o aventură emoționantă despre prietenie și familie
https://www.ziarulmetropolis.ro/christopher-robin-si-winnie-de-plus-o-aventura-emotionanta-despre-prietenie-si-familie/

În „Christopher Robin şi Winnie de Pluş” îl regăsim pe Christopher Robin adult, capul unei familii tipice din clasa muncitoare, copleşit de stres şi responsabilitate. Însă,exact când are nevoie mai mare,  îl reîntâlneşte pe prietenul lui din copilărie, Winnie de Pluş, care îl va ajuta să rezolve o situaţie complicată la serviciu, dar şi să redescopere plăcerile vieţii. Filmul Christopher Robin şi Winnie de Pluş va avea premiera în cinematografe pe 3 august.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2018

În regia lui Marc Forster,  filmul îi are în distribuție pe este: Hayley Atwell, Ewan McGregor, Toby Jones, Jim Cummings și mulți alții.

Christopher Robin, simpaticul puști care a trăit numeroase aventuri alături de prietenii săi de pluș în Pădurea de 100 de Acri, este acum un adult în Londra mijlocului de secol XX și se confruntă cu stresul vieții cotidiene, încercând să găsească un echilibru între viața profesională și familie.

Lucrează ca manager responsabil cu eficientizarea muncii la Winslow Luggage și e nevoit să petreacă mult prea mult timp la birou. E atât de ocupat și la muncă, și acasă, încât a uitat cu totul de minunatele aventuri din copilărie. Însă, în mod neașteptat, trecutul îi face o vizită.

Lucrurile se petrec în felul următor: Christopher Robin e nevoit să renunțe la un weekend petrecut cu soția sa, Evelyn, și fiica lor, Madeline, pentru că are un proiect neterminat la birou. Întâmplarea face ca exact în acel weekend să se reîntâlnească cu cel mai bun prieten din copilărie, Winnie de Pluş, și să înceapă să își reamintească aventurile de demult din pădurea fermecată.

 

Dar Winnie și prietenii lui nu reapar fără motiv în viața lui Christopher, ci înceacă să îl ajute să iasă dintr-un bucluc și să recupereze documente financiare importante pe care le pierduse. Astfel că Winnie, Tigger, Eeyore și Piglet o cunosc pe Madeline și apoi decid să vină la Londra și să îl ajute pe Christopher.

Datorită lor, protagonistul aventurilor de demult poate vedea acum lumea cu alți ochi și chiar reușește să pună la punct un plan pentru a salva compania pentru care lucrează, dar și să dedice mai mult timp familiei și să aprecieze prietenii.

Foto: Christopher Robin şi Winnie de Pluş – facebook

02
/02
/23

CRONICĂ DE FILM Probabil că e şi simbolic, însă cu siguranţă e ceva comic în constatarea că cel mai prolific regizor de filme comerciale din cinematografia română post-2000 e un spaniol. În timp ce noi eram ocupaţi cu filmele de festival, Jesús del Cerro îşi urma neabătut şi vesel propriul drum, aproape singur pe culoar.

30
/01
/23

În perioada 20 – 28 ianuarie a avut loc în Franța cea de-a 5-a ediție a Festivalului de film documentar (FIPADOC) de la Biarritz, primul eveniment major al anului din circuitul celor dedicate acestui gen, care reunește anual 50 de țări participante și peste 30.000 de spectatori. Cu această ocazie, „Pâinea noastră cea de toate zilele”, cel mai nou documentar regizat de Șerban Georgescu („Varză, cartofi și alți demoni”; „Jurnalul familiei -escu”) a avut premiera internațională, fiind nominalizat în cadrul secțiunii IMPACT, dedicată producțiilor cu teme sociale, de mediu sau justiție.

26
/01
/23

Pe 27 ianuarie, unul dintre cei mai importanți actori din România împlinește 87 de ani. Pe Florin Piersic îl puteți vedea pe 30 ianuarie în spectacolul „Străini în noapte” de Eric Assous, regizat de regretatul Radu Beligan și găzduit de Naționalul bucureștean.

26
/01
/23

Festivalul Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie 2023, Cluj Napoca) anunță Focus Nordic, un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda.

25
/01
/23

CRONICĂ DE FILM Reacţiile la “Close” (2022) par să se fi împărţit în două: “heartbreaking” (cu versiunea românească “vai, cât am plâns”) şi, mult mai rar, “tearjerker”. O zic din capul locului: sunt din a doua categorie. Deşi am plecat setat să mă las emoţionat (nu am nici cea mai mică problemă să dau garda jos în sala de cinema), am ieşit iritat.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.