“Cine joacă gorjeneşte”, concert dedicat lui ION DRĂGAN 
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-joaca-gorjeneste-concert-dedicat-lui-ion-dragan/

Duminică, 15 mai (17.00), ORCHESTRA DE MUZICǍ POPULARǍ RADIO, sub bagheta dirijorului ADRIAN GRIGORAȘ, vă invită la un concert dedicat solistului ION DRĂGAN, care va aduce folclorul oltenesc pe scena Sălii Radio împreună cu Grupul de copii „GORJEANCA” al Şcolii Populare de Artă – Târgu Jiu. 

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2016

Sub titlul “Cine joacă gorjeneşte”, îi veți aprecia, alături de Ion Drăgan, pe invitații speciali: GELU VOICU, GHEORGHIŢA NICOLAE, GAVRIL PRUNOIU şi Grupul „DORURI MUSCELENE”, CRISTINA TURCU PREDA, CLAUDIA TOROP, MARIA BUTILĂ, VICTORIŢA LĂCĂTUŞU, RADU CIORDAŞ, MARCEL PĂRĂU, NICOLAE DATCU, CONSTANTIN BAHRIN, VIORICA CHIURCIU, ZORICA SAVU, IONUŢ TUDORESCU, DOINA BADEA.

Invitat special va fi apreciatul solist CRISTIAN POMOHACI, iar evenimentul este prezentat de CODRUŢA FLORESCU și GEORGEL NUCĂ.
Născut pe plaiurile Olteniei, Ion Drăgan a iubit cântecul popular din copilărie, iar cei care l-au încurajat de la bun început au fost bunicii, în casa cărora şi-a petrecut copilăria. În ciuda piedicilor, Ion Drăgan a luptat cu perseverență, iar doinele sale i-au adus celebritatea. Descoperit prima dată de învățătoarea sa, apoi de specialiștii din radio și televiziune, Ion Drăgan a participat la numeroase festivaluri unde a obținut numeroase distincții.

A colaborat cu Ansamblurile “Maria Lătărețu” și „Doina Gorjului” din Târgu Jiu şi cu Ansamblul “Vlăsceanca”, din Videle, judeţul Teleorman. Printre piesele care l-au consacrat pe solistul de folclor se numără “Cine joacă gorjeneşte”, “Îndeamnă, Murgule, îndeamnă”, “Cât e Gorjul de frumos”.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.

31
/10
/20

Cei 15 ani ai Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo vor fi aniversați începând de sâmbătă, 31 octombrie, până pe 9 decembrie 2020, cu o serie de concerte transmise live din sălile de concerte din Brașov, Bușteni, Sibiu și București.

30
/10
/20

O celebrare excepţională în lumea artei – ca omagiu la Centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România: Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc. Iniţiată de soprana Mariana Nicolesco, manifestarea este un adevărat revelator al comorii de peste 10.000 de lieduri fondate pe vechiul cântec de dor, eternă expresie a sufletului românesc.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.