“Cine joacă gorjeneşte”, concert dedicat lui ION DRĂGAN 
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-joaca-gorjeneste-concert-dedicat-lui-ion-dragan/

Duminică, 15 mai (17.00), ORCHESTRA DE MUZICǍ POPULARǍ RADIO, sub bagheta dirijorului ADRIAN GRIGORAȘ, vă invită la un concert dedicat solistului ION DRĂGAN, care va aduce folclorul oltenesc pe scena Sălii Radio împreună cu Grupul de copii „GORJEANCA” al Şcolii Populare de Artă – Târgu Jiu. 

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2016

Sub titlul “Cine joacă gorjeneşte”, îi veți aprecia, alături de Ion Drăgan, pe invitații speciali: GELU VOICU, GHEORGHIŢA NICOLAE, GAVRIL PRUNOIU şi Grupul „DORURI MUSCELENE”, CRISTINA TURCU PREDA, CLAUDIA TOROP, MARIA BUTILĂ, VICTORIŢA LĂCĂTUŞU, RADU CIORDAŞ, MARCEL PĂRĂU, NICOLAE DATCU, CONSTANTIN BAHRIN, VIORICA CHIURCIU, ZORICA SAVU, IONUŢ TUDORESCU, DOINA BADEA.

Invitat special va fi apreciatul solist CRISTIAN POMOHACI, iar evenimentul este prezentat de CODRUŢA FLORESCU și GEORGEL NUCĂ.
Născut pe plaiurile Olteniei, Ion Drăgan a iubit cântecul popular din copilărie, iar cei care l-au încurajat de la bun început au fost bunicii, în casa cărora şi-a petrecut copilăria. În ciuda piedicilor, Ion Drăgan a luptat cu perseverență, iar doinele sale i-au adus celebritatea. Descoperit prima dată de învățătoarea sa, apoi de specialiștii din radio și televiziune, Ion Drăgan a participat la numeroase festivaluri unde a obținut numeroase distincții.

A colaborat cu Ansamblurile “Maria Lătărețu” și „Doina Gorjului” din Târgu Jiu şi cu Ansamblul “Vlăsceanca”, din Videle, judeţul Teleorman. Printre piesele care l-au consacrat pe solistul de folclor se numără “Cine joacă gorjeneşte”, “Îndeamnă, Murgule, îndeamnă”, “Cât e Gorjul de frumos”.

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.