“Cine joacă gorjeneşte”, concert dedicat lui ION DRĂGAN 
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-joaca-gorjeneste-concert-dedicat-lui-ion-dragan/

Duminică, 15 mai (17.00), ORCHESTRA DE MUZICǍ POPULARǍ RADIO, sub bagheta dirijorului ADRIAN GRIGORAȘ, vă invită la un concert dedicat solistului ION DRĂGAN, care va aduce folclorul oltenesc pe scena Sălii Radio împreună cu Grupul de copii „GORJEANCA” al Şcolii Populare de Artă – Târgu Jiu. 

Un articol de Liliana Matei|10 mai 2016

Sub titlul “Cine joacă gorjeneşte”, îi veți aprecia, alături de Ion Drăgan, pe invitații speciali: GELU VOICU, GHEORGHIŢA NICOLAE, GAVRIL PRUNOIU şi Grupul „DORURI MUSCELENE”, CRISTINA TURCU PREDA, CLAUDIA TOROP, MARIA BUTILĂ, VICTORIŢA LĂCĂTUŞU, RADU CIORDAŞ, MARCEL PĂRĂU, NICOLAE DATCU, CONSTANTIN BAHRIN, VIORICA CHIURCIU, ZORICA SAVU, IONUŢ TUDORESCU, DOINA BADEA.

Invitat special va fi apreciatul solist CRISTIAN POMOHACI, iar evenimentul este prezentat de CODRUŢA FLORESCU și GEORGEL NUCĂ.
Născut pe plaiurile Olteniei, Ion Drăgan a iubit cântecul popular din copilărie, iar cei care l-au încurajat de la bun început au fost bunicii, în casa cărora şi-a petrecut copilăria. În ciuda piedicilor, Ion Drăgan a luptat cu perseverență, iar doinele sale i-au adus celebritatea. Descoperit prima dată de învățătoarea sa, apoi de specialiștii din radio și televiziune, Ion Drăgan a participat la numeroase festivaluri unde a obținut numeroase distincții.

A colaborat cu Ansamblurile “Maria Lătărețu” și „Doina Gorjului” din Târgu Jiu şi cu Ansamblul “Vlăsceanca”, din Videle, judeţul Teleorman. Printre piesele care l-au consacrat pe solistul de folclor se numără “Cine joacă gorjeneşte”, “Îndeamnă, Murgule, îndeamnă”, “Cât e Gorjul de frumos”.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.