Cinemateca Română sărbătoreşte Halloweenul cu filme horror clasice
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinemateca-romana-sarbatoreste-halloweenul-cu-filme-horror-clasice/

Cinemateca Română îi invită pe cinefili miercuri noaptea, de la ora 22,30 până la ora 5,00, la Sala Eforie, să sărbătorească Halloweenul cu patru filme horror clasice. Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, toate cele patru filme îl au în distribuţie pe Bela Lugosi, actorul care pe 20 octombrie ar fi împlinit – „sau împlineşte, […]

Un articol de Andrada Văsii|31 octombrie 2012

Cinemateca Română îi invită pe cinefili miercuri noaptea, de la ora 22,30 până la ora 5,00, la Sala Eforie, să sărbătorească Halloweenul cu patru filme horror clasice.

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, toate cele patru filme îl au în distribuţie pe Bela Lugosi, actorul care pe 20 octombrie ar fi împlinit – „sau împlineşte, căci pentru cinefili el este încă viu, adică… nemort” – 130 de ani.

Cele patru pelicule care vor rula la Cinematecă sunt „Dracula” (1931), adaptare după romanul omonim al lui Bram Stoker, în regia lui Tod Browning, cu Bela Lugosi, Helen Chandler, David Manners, „Fiul lui Frankestein” (1939), adaptare liberă după Mary Shelley, în regia lui Rowland V. Lee, cu Basil Rathbone, Boris Karloff, Bela Lugosi, „Frankestein contra omul-lup” (1943), în regia lui Roy William Neill, cu Ilona Massey, Patric Knowles, Lionel Atwill, Bela Lugosi, Lon Chaney Jr., şi „Planul 9 din spaţiul extraterestru” (1959), în regia lui Edward D. Wood jr, cu Gregory Walcott, Tom Keene, Mona McKinnon, Vampira, Bela Lugosi. Toate filmele vor fi prezentate alb-negru, în versiunea lor originală.

Născut în Lugoj, care la acea vreme nu aparţinea încă României, Bela Lugosi a ajuns, în Hollywoodul anilor ’30-’40, rivalul lui Boris Karloff la titlul de „rege al filmului de groază”, interpretându-l pe Dracula, alături de mulţi alţi monştri, care de care mai fioroşi.

Sursa: Agerpres

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.