„Clasic e fantastic”, călătorie în lumea instrumentelor de percuție
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-calatorie-in-lumea-instrumentelor-de-percutie/

Duminică, 25 ianuarie, la Ateneul Român, între orele 10.00 şi 12.30, are loc un nou concert educativ din seria „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. De data aceasta, sunteţi invitaţi la o „Călătorie în lumea instrumentelor de percuţie”, în compania unor muzicieni extraordinari.

Un articol de Liliana Matei|8 ianuarie 2015

Lumea instrumentelor de percuție este fascinantă, diversă, colorată, surprinzătoare și rezervă la fiecare pas surprize nebănuite. În urmă cu doi ani, concertul „Clasic e fantastic” cu această temă a avut un succes enorm. Subiectul va fi reluat duminică, dar nu și forma concertului. Deci veți avea parte de „O nouă călătorie în lumea instrumentelor de percuție”, realizată în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București.

Interpreții sunt: Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Badea, Alexandru Stroe.

Programul va fi include:

Siegfried Fink – Ate logo
Gerard Berlioz – Mosgras Express
Minoru Miki – Marimba spiritual
Mark Glentworth – Blues for Gilbert
Jovan Nebojsa Zivkovic – Trio per uno

Cristina Bohaciu Sarbu

Concertul va fi comentat de muzicologul Cristina Sârbu.

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu viner, ora 12.00.
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări grupuri şcolare, trimiteți un e-mail la adresa [email protected] înainte de data în care se pun biletele în vânzare.

Concertul nu este recomandat copiilor sub 7 ani.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.

31
/10
/23

Montări jucate des cu casa închisă, cunoscuți dramaturgi români contemporani și internaționali, proiecte câștigătoare ale programului StarT. Alchimia suferinței, larghețea sufletului uman, frumusețile și grozăviile lumii noastre, povești cu ecouri largi pentru tineri și adulți – din 3 noiembrie.