„Clasic e fantastic”, călătorie în lumea instrumentelor de percuție
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-calatorie-in-lumea-instrumentelor-de-percutie/

Duminică, 25 ianuarie, la Ateneul Român, între orele 10.00 şi 12.30, are loc un nou concert educativ din seria „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. De data aceasta, sunteţi invitaţi la o „Călătorie în lumea instrumentelor de percuţie”, în compania unor muzicieni extraordinari.

Un articol de Liliana Matei|8 ianuarie 2015

Lumea instrumentelor de percuție este fascinantă, diversă, colorată, surprinzătoare și rezervă la fiecare pas surprize nebănuite. În urmă cu doi ani, concertul „Clasic e fantastic” cu această temă a avut un succes enorm. Subiectul va fi reluat duminică, dar nu și forma concertului. Deci veți avea parte de „O nouă călătorie în lumea instrumentelor de percuție”, realizată în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București.

Interpreții sunt: Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Badea, Alexandru Stroe.

Programul va fi include:

Siegfried Fink – Ate logo
Gerard Berlioz – Mosgras Express
Minoru Miki – Marimba spiritual
Mark Glentworth – Blues for Gilbert
Jovan Nebojsa Zivkovic – Trio per uno

Cristina Bohaciu Sarbu

Concertul va fi comentat de muzicologul Cristina Sârbu.

INFO

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu viner, ora 12.00.
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări grupuri şcolare, trimiteți un e-mail la adresa info@fge.org.ro înainte de data în care se pun biletele în vânzare.

Concertul nu este recomandat copiilor sub 7 ani.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

19
/07
/22

Institutul Cultural Român, rețeaua de reprezentanțe și Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR), îl aniversează, printr-un proiect online difuzat global, pe celebrul scriitor român Norman Manea, supraviețuitor al Holocaustului, una dintre marile conștiințe ale lumii contemporane, care împlinește venerabila vârstă de 86 de ani.

19
/07
/22

Zilele acestea a plecat spre librăriile din întreaga țară ediția în limba română a romanului Sărutul femeii-păianjen, cea mai cunoscută carte a scriitorului argentinian Manuel Puig, publicată în traducere de Editura Pandora M în cadrul îndrăgitei colecții Anansi. World Fiction (traducere de Ilinca Ilian). Romanul a fost ecranizat cu succes în 1985, în regia lui Héctor Babenco, filmul aducându-i un Oscar actorului William Hurt, iar peliculei mai multe nominalizări, inclusiv pentru regie. În 1992, musicalul cu același nume a fost montat pe Broadway, piesa fiind recompensată cu Premiul Tony.

19
/07
/22

Prin anii nouăzeci, a existat o campanie publicitară care se intitula simplu si atrăgător: „Cu balonul în Arizona”. Pentru un copil de clasa a treia dintr-o Românie abia ieșită din comunism, perspectiva unei călători în America, și nu oricum, ci cu balonul, era irezistibilă.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!

18
/07
/22

Poezia înseamnă viață trăită și mult mai mult decât atât. Dincolo de o armonie și de o știință a cuvintelor, poezia se leagă de orice simțământ omenesc, de orice nuanță a firii noastre. Poetul Teodor Burnar ne invită într-o astfel de lume, unde viața trăită estre portretizată cu realism și unde cuvintele devin purtătoare de emoție într-un labirint lăuntric.

18
/07
/22

Ediția a XIV-a a Festivalului de Film și Istorii Râșnov aduce în fața publicului din România 12 documentare internaționale și două proiecții speciale din 11 țări. Reamintim că tema festivalului se concentrează anul acesta în jurul ideii de granițe - borders, un concept care își propune să aducă răspunsuri la întrebări și provocări multiple ce țin de libertățile individuale și creative cu care societatea actuală se confruntă.