Clive Owen şi Marion Cotillard, în Legături de sânge. Pe ecrane din 27 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/clive-owen-si-marion-cotillard-in-legaturi-de-sange-pe-ecrane-din-27-iunie/

Clive Owen este personajul principal în thriller-ul franco-american Blood Ties / Legături de sânge, regia Guillaume Canet, film care va avea premiera pe 27 iunie, adus în România de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2014

Remake după un film franţuzesc – Les liens du sang / Rivals, regizat de acelaşi Guillaume Canet, în 2008 – Blood Ties / Legături de sânge este povestea a doi fraţi din cartierul newyorkez Brooklyn, anii ‘70.

Unul dintre ei ajunge gangster (Clive Owen) şi este adânc implicat în lumea crimei, în vreme ce fratele celălalt (Billy Crudup) urmează o carieră în poliţie. La un moment dat, în mod inevitabil, lumile celor doi se întâlnesc.

Acum în vârstă de 50 de ani, exact ca personajul său din Blood Ties, Clive Owen (Children of Men, Inside Man, The Bourne Identity, King Arthur, Sin City, Closer, Derailed, Shadow Dancer, The International) este un actor britanic binecunoscut publicului european precum şi celui din Statele Unite ale Americii.

Regizorul francez Guillaume Canet spune despre Clive Owen că a trebuit să-şi exerseze puţin accentul britanic pentru a suna american. “Pentru Clive a fost un rol diferit de cele de până atunci. Acum a trebuit să întruchipeze un bărbat charismatic, dar destul de dur, atrăgător, dar care în acelaşi timp stârneşte teamă.”

Iniţial, rolul din Blood Ties / Legături de sânge fusese solicitat de actorul Mark Wahlberg, care ulterior s-a râzgândit din cauza unui film recent în care avusese un rolClive Owen similar. Guillaume Canet a ajuns la Clive Owen prin intermediul unei cunoştinţe, regizorul Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también).

Clive Owen: “Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni”

 

 

Clive Owen a debutat în 1988 în filmul Vroom al lui Beeban Kidron. Ulterior a avut diverse roluri, precum fratele cu sentimente incestuase din Close My Eyes al lui Stephen Poliakoff sau homosexualul trimis în lagărul nazist de la Dachau pe post de evreu în loc de gay din Bent (1997), în care a jucat alături de Jude Law şi Mick Jagger.

În ultimii ani, Clive Owen a jucat cu Julia Roberts în Duplicity (2009), în International (2009), cu Naomi Watts, în Boys Are Back (2009), în Trust (2010) şi în Killer Elite (2011), cu Robert De Niro şi Jason Statham.

Clive Owen: “Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni. Tot timpul am fost atras de personajele periculoase. Aceste roluri sunt de obicei de departe mult mai interesante şi nu mi-e frică să le fac.”

Blood Ties / Legături de sânge are 144 de minute, este o coproducţie Franţa-SUA şi este distribuit în România de Independenţa Film.

Foto cu Clive Owen, Marion Clotillard şi Blood Ties / Legături de sânge – Independenţa Film.

29
/10
/20

PORTRET Cunoscuta regizoare japoneză Naomi Kawase, o obişnuită a Festivalului de la Cannes, va susţine sâmbătă, de la ora 17.00, un masterclass online pentru publicul din România, în cadrul "Les Films de Cannes à Bucarest", unde este invitat special. Prilej de a vă propune un scurt portret al acestei cineaste inclasabile.

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Mai sunt doar câteva zile până la startul celei de-a 11-a ediții a Les Films de Cannes à Bucarest ce va avea loc între 23 octombrie și 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 și din selecția celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar și outdoor.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.