Coldplay laudă orchestra românească Sound Works Transylvania: „Un lucru minunat”.
https://www.ziarulmetropolis.ro/coldplay-lauda-orchestra-romaneasca-sound-works-transylvania-un-lucru-minunat/

Trupa britanică Coldplay a publicat, miercuri, pe pagina sa oficială de Facebook, un cover al melodiei ei „A sky full of stars” realizat de orchestra Sound Works Transylvania din România, videoclipul fiind însoţit de mesajul „Această reinterpretare este minunată”.

Un articol de Petre Ivan|25 septembrie 2014

Videoclipul publicat pe pagina oficială a formaţiei britanice a strâns peste 69.000 de „like-uri” şi a fost redistribuit de peste 9.500 de ori, în 15 ore de la apariţia lui pe reţeaua de socializare.

De asemenea, au fost publicate peste 1.100 de comentarii, multe dintre acestea fiind din partea românilor, fanii cerându-le membrilor Coldplay să-şi programeze un concert în România., notează Mediafax.

„Această reinterpretare a melodiei «A sky full of stars» a unei orchestre din România este un lucru minunat”, a fost mesajul publicat de Coldplay pe pagina ei de pe reţeaua de socializare.

Pe de altă parte, Sound Works Transylvania a publicat un mesaj pe pagina de Facebook. „Ceva veşti minunate. Coldplay (da, formaţia) a distribuit videoclipul nostru la «A sky full of stars» cu cei 37 de milioane de fani ai lor de pe Facebook. Oh, şi am trecut de 100.000 de vizualizări astăzi”, au scris membrii Sound Works Transylvania.

În prezent, videoclipul formaţiei are peste 185.000 de vizualizări.

Sound Works Transylvania este un grup care produce muzică pentru jocuri şi filme. Aceştia oferă servicii de înregistrare, dar au şi o orchestră.

Trupa Coldplay, care îi are în componenţă pe Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion şi Chris Martin, a vândut peste 60 de milioane de discuri în toată lumea şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv şapte premii Grammy şi opt Brit Awards.

Foto: Coldplay – facebook

30
/09
/20

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket? Da, pentru că din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme.

28
/09
/20

Muzica revine la Sala Radio, dupa cateva luni in care a ajuns la public doar pe calea undelor! Vineri, 2 octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei.

28
/09
/20

Turneul naţional „Clasic la puterea a treia - Violoncellissimo” revine în octombrie pe scenele de concerte din România, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan, după avanpremiera în aer liber din septembrie, de la Râmnicu Vâlcea. Violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, vă invită să îi ascultaţi la revenirea în sălile de concert din România la Sibiu, Timişoara, Deva, Bucureşti şi Piteşti, între 9 şi 16 octombrie.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.