Comedia horror „Seven Stages to Achieve Eternal Bliss”, cu Taika Waititi în distribuție, în octombrie la Warner TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-horror-seven-stages-to-achieve-eternal-bliss-cu-taika-waititi-in-distributie-in-octombrie-la-warner-tv/

Comedia horror „Seven Stages to Achieve Eternal Bliss” (SUA, 2018), regizată de cineastul canadian Vivieno Caldinelli, va fi difuzată de Warner TV pe 31 octombrie, la ora 20:35.

Un articol de Petre Ivan|25 octombrie 2022

„Seven Stages to Achieve Eternal Bliss” este o poveste neconvențională. Un cuplu se mută dintr-un orășel din Ohio într-o locuință în Los Angeles pentru care chiria este un chilipir, însă există o explicație pentru asta.

Pentru că fostul locatar era liderul unui cult, casa lor, mai precis baia, este folosită de adepții acestuia drept loc pentru sacrificiu.

În mod bizar, mai mulți discipoli ai lui Reginald Storsh, care și-a găsit sfârșitul în cada din apartament, pătrund în locuință pentru a se sinucide într-un mod ceremonios.

Cei doi apelează la autorități, însă după ce citesc cartea lui Storsh încep să creadă că acea cadă este magică și să îi ajute pe adepții sectei să treacă „dincolo” fără să lase prea multe urme. Acțiunile nu ies întotdeauna conform planului.

Taika Waititi, premiat cu Oscar pentru scenariul „Jojo Rabbit”, interpretează rolul conducătorului sectei, iar partiturile ocupanților apartamentului sunt jucate de Kate Micucci și Sam Huntington.

Distribuția este completată de Matt Jones, Rhea Seehorn, Dan Harmon, Mindy Sterling și Josh Brener.

Lungmetrajul al cărui titlu complet este „7 Stages to Achieve Eternal Bliss by Passing Through the Gateway Chosen by the Holy Storsh” a avut premiera mondială la Tribeca Film Festival, în 2018, și a fost lansat pe marile ecrane în martie 2020.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.